Utvecklings- och utrikeshandelsminister Skinnari deltar i ett klimatmöte i Abu Dhabi

Utvecklings- och utrikeshandelsminister Skinnari deltar i ett klimatmöte i Abu Dhabi

Utvecklings- och utrikeshandelsminister Ville Skinnari deltar i ett klimatmöte på hög nivå i Abu Dhabi den 30 juni–1 juli 2019.

Syftet med mötet är att bereda det klimattoppmöte som FN:s generalsekreterare står värd för i New York den 23 september 2019. Målet för toppmötet är att höja ambitionsnivån i åtgärderna för att stävja klimatförändringen och att få parterna i klimatavtalet från Paris att skärpa målen för utsläppsminskning. Under mötet i Abu Dhabi deltar minister Ville Skinnari bl.a. i en rundabordsdiskussion med syftet att påskynda klimatneutraliteten samt i en diskussion kring klimatfrågor, hälsa och minskning av katastrofrisker.

I minister Skinnaris  program ingår också flera enskilda möten. I klimatmötet deltar bl.a. FN:s generalsekreterare Antonio Guterres, FN:s biträdande generalsekreterare Amina Mohammed, flera generalsekreterare för FN-organisationer samt tiotals ministrar, i synnerhet från utvecklingsländer.

”Vid mötet kommer jag att föra fram de ambitiösa klimatmålen i regeringsprogrammet, klimatfrågornas centrala roll under Finlands EU-ordförandeskap samt Finlands möjligheter att tillhandahålla lösningar på globala utmaningar som gäller hållbar utveckling och klimatförändring”, säger minister Skinnari. 

Ytterligare information: Satu Santala, avdelningschef, tfn 0295 351 815 och Anni Mäkeläinen, diplomatisk rådgivare, tfn 0295 350 342.

Utrikesministeriets e-postadresser har formen [email protected]