Kansainvälistymispalvelut ja erikoisasiantuntijat Kosovossa

Team Finland -verkosto auttaa yritystäsi menestymään Kosovossa:

  • tarjoamme tietoa Kosovon markkinoista
  • tunnistamme lupaavia liiketoimintamahdollisuuksia markkinoilla
  • autamme sinua löytämään sopivia kumppaneita ja kontakteja
  • autamme sinua mahdollisten kaupan esteiden kohdatessa

Team Finland -yhteyshenkilöt Kosovossa

Suomen suurlähetystö, Pristina

Matti Nissinen, suurlähettiläs

Sanna Tavi, konsulipalvelu- ja hallintovastaava
sanna.tavi(a)gov.fi

Jehona Ademaj Sejdiu, Team Finland -koordinaattori
jehona.ademajsejdiu(a)gov.fi

Expert Search -palvelun(Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan)  avulla löydät konsultit Suomesta ja kohdemarkkinoilta.

Voit myös jättää yhteydenottopyynnön(Linkki toiselle web-sivustolle.) Team Finland -verkoston asiantuntijalle Suomessa.

Team Finland -verkoston tavoitteet ja palvelut Kosovossa

Team Finland -verkosto Kosovossa edistää Suomea ja suomalaisia yrityksiä Kosovossa ja tukee yhteistyötä suomalaisten ja kosovolaisten toimijoiden välillä. Tavoitteenamme on vahvistaa Suomen ja sen yritysten kilpailukykyä sekä edistää vahvempia kauppasuhteita Suomen ja Kosovon välillä. Toimintamme keskiössä on asiakaslähtöinen lähestymistapa.

Suomalaiset yritykset ovat hitaasti aloittaneet toimintansa Kosovon markkinoilla. Euroopan nuorimman väestön ja Kosovon vuoden 2023 budjetissa määritettyjen painopistealueiden (koulutus, terveydenhuolto, puolustushankinnat ja digitalisaatio) merkittävän lisärahoituksen ansiosta tarjoutuu mahdollisuuksia suomalaisille yrityksille. Myös energiasektorilla ja kyberturvallisuudessa on paljon potentiaalia. EU:n Länsi-Balkanin investointipaketti tarjoaa edelleen suuren mahdollisuuden suomalaisille yrityksille.

Vaikka luvut ovat vielä pieniä, Suomi tarjoaa korkealaatuisia tuotteita ja palveluita Kosovolle. Suomalaiset tarjoavat maailmanluokan asiantuntemusta teknologiassa, tutkimuksessa ja kehityksessä, innovaatioissa ja erityisosaamisessa. Pyrimme aktiivisesti luomaan ja ylläpitämään vahvoja yhteistyösuhteita Kosovon sidosryhmien kanssa. Suomalaisten yritysten poikkeuksellinen ja luotettava osaaminen antaa kilpailuetua Kosovon markkinoilla.