Mistä ja miten haet viisumia

Jos matkasi pääkohdemaa on Suomi, hae viisumia lähimmästä Suomen edustustosta. Kunniakonsulit ja -konsulaatit eivät voi myöntää viisumeita.

Näin haet viisumia

  1. Täytä viisumihakemus finlandvisa.fi-verkkosivulla(Linkki toiselle web-sivustolle.). Verkkosivulla on ohjeet hakemukseen vaadittavista asiakirjoista, liitteistä ja passikuvasta. Voit tarkistaa kaikki asiakirjavaatimukset kirjautumatta finlandvisa.fi-verkkosivulle.
  2. Voit myös täyttää pdf-muotoisen viisumihakemuslomakkeen (Linkki toiselle web-sivustolle.)joko käsin tai koneella. Tässäkin tapauksessa tarkista hakemukseen vaadittavat liitteet finlandvisa.fi-verkkosivulta(Linkki toiselle web-sivustolle.).
  3. Varaa aika hakemuksen jättämistä varten asuinmaassasi sijaitsevasta Suomen edustustosta.
  4. Viisumihakemus tulee jättää henkilökohtaisesti, jolloin otetaan myös biometriset tunnisteet. Sormenjälkiä ei oteta, mikäli sormenjäljet on annettu aiemman Schengen-viisumihakemuksen yhteydessä alle 59 kk sitten.
  5. Viisumihakemuksen käsittelystä peritään viisumimaksu (katso palveluhinnasto(Linkki toiselle web-sivustolle.)).
  6. Edustusto voi myös pyytää hakijan henkilökohtaiseen haastatteluun selvittämään matkan tarkoitusta.

Viisumihakemuksen käsittelyaika

Jätä viisumihakemuksesi hyvissä ajoin. Hakemuksen voit jättää korkeintaan kuusi (6) kuukautta ennen suunniteltua matkaa. Viisumin käsittelyaika on 15 päivää.

Käsittelyaika voi pidentyä, jos hakemukseen tarvitaan lisäselvityksiä.

Asiakaspalvelu: Pristinan-suurlähetystö

Edustuston asiakaspalvelu maanantaista perjantaihin 9-12, vain ajanvarauksella.

Maahantuloasioita koskevat tiedustelut puhelimitse maanantaisin, tiistaisin ja torstaisin kello 10-12, puh. +383 38 737 000. Voit lähettää tiedustelun myös sähköpostitse [email protected]

Oleskeluluvat

Oleskelulupa-asiakkaita palvellaan ainoastaan ajanvarauksella. Varaa aika sähköisestä ajanvarausjärjestelmästä.(Linkki toiselle web-sivustolle.)

Passi- ja henkilökorttihakemukset, rekisteröinnit ja muut asiat

Vain ajanvarauksella. Ajanvaraukset ensisijaisesti sähköpostitse [email protected] 

Viisumihakemukset

Kosovon viisumivapaus astuu voimaan 01.01.2024. Lue lisää edustuston kotisivuilta.

Kosovossa oleskelevat viisumivelvollisen maan kansalaiset, joiden matkan pääkohdemaa Schengen-alueella on Suomi, hakevat Schengen-viisumia pääsääntöisesti kotimaassaan olevasta Suomen edustustosta. Viisumeita koskevat tiedustelut voi lähettää sähköpostitse osoitteeseen [email protected]

Yhteystiedot