Mistä ja miten haet viisumia?

Jos matkasi pääkohdemaa on Suomi, hae viisumia lähimmästä Suomen edustuston osoittamasta palvelukeskuksesta. Kunniakonsulit ja -konsulaatit eivät voi myöntää viisumeita.

Näin haet viisumia

  1. Täytä viisumihakemus finlandvisa.fi-verkkosivulla(Linkki toiselle web-sivustolle.). Verkkosivulla on ohjeet hakemukseen vaadittavista asiakirjoista, liitteistä ja passikuvasta. Voit tarkistaa kaikki asiakirjavaatimukset kirjautumatta finlandvisa.fi-verkkosivulle.
  2. Voit myös täyttää pdf-muotoisen viisumihakemuslomakkeen(Linkki toiselle web-sivustolle.) joko käsin tai koneella. Tässäkin tapauksessa tarkista hakemukseen vaadittavat liitteet finlandvisa.fi-verkkosivulta(Linkki toiselle web-sivustolle.).
  3. Varaa aika hakemuksen jättämistä varten asuinmaasi VFS Globalin palvelukeskuksesta(Linkki toiselle web-sivustolle.)
  4. Viisumihakemus tulee jättää henkilökohtaisesti, jolloin otetaan myös biometriset tunnisteet. Sormenjälkiä ei oteta, mikäli sormenjäljet on annettu aiemman Schengen-viisumihakemuksen yhteydessä alle 59 kk sitten.
  5. Viisumihakemuksen käsittelystä peritään viisumimaksu (katso palveluhinnasto) minkä lisäksi palvelukeskus veloittaa hakemuksesta palvelumaksun (katso palvelukeskuksen verkkosivu(Linkki toiselle web-sivustolle.)).
  6. EU:n kansalaisten perheenjäsenet, joihin sovelletaan EU:n vapaan liikkuvuuden direktiiviä(Linkki toiselle web-sivustolle.), voivat jättää hakemuksensa palvelukeskuksen lisäksi myös Suomen ulkomaanedustustoon.
  7. Edustusto voi myös pyytää hakijan henkilökohtaiseen haastatteluun selvittämään matkan tarkoitusta.

Viisumihakemuksen käsittelyaika

Jätä viisumihakemuksesi hyvissä ajoin. Hakemuksen voit jättää korkeintaan kuusi (6) kuukautta ennen suunniteltua matkaa. Viisumin käsittelyaika on 15 päivää.

Käsittelyaika voi pidentyä, jos hakemukseen tarvitaan lisäselvityksiä kuten muiden Schengen-maiden keskusviranomaisten ennalta kuuleminen.

Lista erityisryhmistä ja maista, joiden kansalaisia ennalta kuuleminen koskee (englanniksi)(Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan)

Edustuston asiakaspalvelu ma-pe 10.00–12.00. Vain ajanvarauksella.

Maahantuloasioita koskevat tiedustelut tiistaisin ja torstaisin klo 11-12 puhelimitse +383 387 370 00

Lue lisää edustuston palveluista kotisivuilta.

Usein kysytyt kysymykset ja niiden vastaukset löytyvät täältä.

Oleskeluluvat

Oleskelulupa-asiakkaita palvellaan ainoastaan ajanvarauksella. Varaa aika sähköisestä ajanvarausjärjestelmästä.(Linkki toiselle web-sivustolle.)

Viisumihakemukset

VFS Global viisumikeskus

Osoite: Str. “Lidhja e Prizrenit” No 20, Tophane, Prishtine

Tiedustelut

Puhelimitse: +383 38 411 122 klo 09.00-16.00, Ma-pe

Sähköpostitse: [email protected]

Ajanvaraukset puhelimitse tai viisumikeskuksen sähköisestä ajanvarausjärjestelmästä. Katso lisätiedot viisumikeskuksen kotisivuilta.

Kotisivu: visa.vfsglobal.com(Linkki toiselle web-sivustolle.) 

Passi- ja henkilökorttihakemukset, rekisteröinnit ja muut asiat

Vain ajanvarauksella. Ajanvaraukset sähköpostitse [email protected]