Nya Focus Finland 2004 bygger teknologibilden i utlandet

Utrikesministeriet
Handels- och industriministeriet


Pressmeddelande 125/2004
26.5.2004


Utrikesministeriets och handels- och industriministeriets publikation Finland 2004 - Focus on Economy and Technology har utgivits. Den 36-sidiga Focus utges på engelska, tyska, spanska och ryska och utgåvan är 85 000 exemplar. Publikationen ger en mångsidig redogörelse av Finlands näringsliv och kunskapsområden.

"Den första Focus, som utgavs för ett år sedan, var mycket efterfrågad. Vårt mål är att fortsätta satsningarna på att skärpa bilden av Finland som ett high tech-samhälle och lyfta fram vår kvalitetsmässigt högtstående industris projektexport, kunnande och specialisering på smala specialområden. Dessutom försöker vi locka resenärer som är intresserade av upplevelser till vårt land under alla årstider”, berättar publikationens chefredaktör, enhetschef Juha Parikka från utrikesministeriet. För distributionen av publikationen ansvarar i huvudsak Finlands ambassader i utlandet.

För idéerna till innehållet i Focus Finland ansvarar en redaktion med medlemmar från ministerierna och Finnfacts.

Publikationen har redigerats av Täsmäviestintä Oy och ombrutits av Adults Aikuinen mainostoimistosuhde Oy. Publikationen kan begäras per e-post på adress: [email protected].

Närmare upplysningar: enhetschef Juha Parikka, tfn 09 160 55 843, e-post: [email protected], informations- och kulturavdelningen, utrikesministeriet, och informationschef Mervi Liukkonen, tfn 09 160 64 786, e-post: [email protected], handels- och industriministeriet.