Regeringsdelegation från Kanada besöker Finland

Pressmeddelande 107/2004
4.5.2004


En delegation bestående av representanter för den kanadensiska regeringen besöker Finland den 6-7 maj. Besöket ingår i Kanadas program "CanadaEuropa Dialogue 2004", som har som syfte att intensifiera EU:s och Kanadas relationer samt den ömsesidiga dialogen med enskilda EU-länder.

Programmet ansluter även till partnerskapsagendan mellan EU och Kanada (EU-Canada Partnership Agenda), som godkändes vid toppmötet mellan EU och Kanada i mars. Inom ramen för denna agenda uppställdes gemensamma mål för EU och Kanada för att uppnå internationell säkerhet och en effektiv multilateralism, främja det ekonomiska välståndet samt öka samarbetet inom inrikes och rättsliga frågor. Genom samarbetet försöker man även främja kontakterna mellan medborgarna.

Besöket ingår i den kanadensiska delegationens rundresa i nio EU-länder under tre veckors tid. Diskussionsämnen är bland annat politiska och handelspolitiska frågor, främjande av exporten, socialpolitiken, miljöfrågor och studentutbyte.

Under sitt besök träffar den kanadensiska delegationen representanter från flera olika finländska ministerier. Besöket samordnas av enheten för Nordamerika.

Närmare upplysningar: enhetschef Marja Rislakki, tfn 160 55624, ambassadrådet Anna Wickström-Noejgaard, tfn 160 56253.









EU