Suomen Pietarin instituutti

Suomen Pietarin instituutti(Linkki toiselle verkkosivustolle) (avautuu uuteen ikkunaan) on suomalaisen kulttuurin keskus Venäjällä, joka edistää Suomen ja Venäjän välistä kulttuuri- ja tiedeyhteistyötä.

Instituutin tavoitteena on esitellä suomalaista kulttuuria mahdollisimman laaja-alaisesti muun muassa seminaarien, luentojen, konserttien ja näyttelyiden kautta. Instituutti verkottaa eri alojen toimijoita keskenään ja tukee suomalaisten asiantuntijoiden osallistumista erilaisiin kulttuuritapahtumiin Venäjällä, kuten Pohjoismaisille viikoille, Strelka-instituutin järjestämiin tilaisuuksiin ja Stereoleto-musiikkifestivaaleille.

Instituutti tekee yhteistyötä suomea opettavien koulujen kanssa ja järjestää työpajoja venäläisille suomen kielen opettajille ja kääntäjille. Instituutin yhteydessä toimii kaikille avoin kirjasto, jossa on suomen-, venäjän-, englannin- ja ruotsinkielistä kauno- ja tietokirjallisuutta, lastenkirjallisuutta, oppikirjoja ja sanakirjoja sekä suomalaisia sanoma- ja aikakauslehtiä.

Suomen Pietarin instituutti on itsenäinen voittoa tavoittelematon organisaatio ja saa tukea vuosittain Suomen opetus- ja kulttuuriministeriöltä(Linkki toiselle verkkosivustolle) (avautuu uuteen ikkunaan). Suomi-Venäjä-Seuran(Linkki toiselle verkkosivustolle) (avautuu uuteen ikkunaan) hallinnoima instituutti on osa Suomen kulttuuri- ja tiedeinstituuttien verkostoa, johon kuuluu 17 itsenäistä toimijaa eri puolilla maailmaa. Instituutti kuuluu myös Euroopan unionin kansallisten kulttuuri-instituuttien(Linkki toiselle verkkosivustolle) (avautuu uuteen ikkunaan) verkostoon (EUNIC). 

Käyntiosoite:
Bolšaja Konjušennaja ulitsa 8, 1. krs., Pietari
Toimiston aukioloajat: ma-to 10-18, pe 10-16

Postiosoite Suomessa:
PL 313, 53501 Lappeenranta

Yhteystiedot:
Puh. +7 812 606 65 65
Faksi: + 7 812 606 63 70
Sähköposti: [email protected]
www.instfin.ru (Linkki toiselle verkkosivustolle) (avautuu uuteen ikkunaan)

Suomen Pietarin instituutti sosiaalisessa mediassa: