Matkustaminen Venäjältä Suomeen

Ulkoministeriö päivitti 27.2.2022 matkustustiedotetta tasoon ”vältä kaikkea matkustamista Venäjälle”. Suomen edustustot Venäjällä ovat saaneet kyselyjä, miten tällä hetkellä voi matkustaa Venäjältä Suomeen. Uutiseen on listattu matkustukseen liittyviä ohjeita ja matkayhtiöitä.

Huomaathan, että tämä uutinen on julkaistu 28.2.2022. Jotkin osat uutisesta saattavat olla vanhentuneita. 

 

Riskit maksuliikenteen ja matkustamisen häiriöihin ovat kasvaneet Venäjällä. Ulkoministeriö kehottaa matkustustiedotteessaan (27.2.2022) välttämään kaikkea matkustamista Venäjälle. Matkustaja on itse vastuussa matkustuspäätöksestä sekä matkustusasiakirjoista. Matkustajan tulee tutustua vastuuviranomaisen sekä matkayhtiöiden ohjeistuksiin. Huomioithan, että tilanne ja ohjeistukset saattavat muuttua nopeasti. Uutista päivitetään tilanteen muuttuessa. 

Mitkä matkayhtiöt toimivat Suomen ja Venäjän välillä? 

Venäjän ja Suomen välillä on mahdollista matkustaa tällä hetkellä maarajan kautta autolla ja bussilla. Ilmatila on suljettu Venäjän ja EU:n valtioiden välillä. 

Bussiyhtiöt

HH-Kuriiri(Linkki toiselle web-sivustolle.)

CaviarTour, Janne Haahkola(Linkki toiselle web-sivustolle.), lisensoitu kuljettaja

Ecolines(Linkki toiselle web-sivustolle.)

Lux Express(Linkki toiselle web-sivustolle.)

Skandinavia(Linkki toiselle web-sivustolle.)

Sovavto(Linkki toiselle web-sivustolle.)

Juna

VR on tiedottanut(Linkki toiselle web-sivustolle.), että se keskeyttää Allegro-junaliikennöinnin 28.3.2022 alkaen toistaiseksi. 

Milloin rajan ylityspaikat ovat auki? 

Suomen puolella henkilöliikenteen rajanylitykset on rajoitettu kello 7– 21.30 väliselle ajalle. Tutustu rajan ylityspaikkojen tarkkoihin aukioloaikoihin Rajavartiolaitoksen verkkosivuilla(Linkki toiselle web-sivustolle.)

Aukioloaikojen rajoitukset eivät koske tavaraliikennettä eivätkä henkilöitä, joilla on välttämätön ja kiireellinen tarve rajan ylittämiseen aukioloaikojen ulkopuolella. Katso lista hyväksyttävistä syistä ja tarkentavista ohjeista Rajavartiolaitoksen verkkosivuilta(Linkki toiselle web-sivustolle.)

Rajavartiolaitos palvelee myös puhelimitse 0295 420 100 (arkisin klo 8.00–16.00) sekä sähköpostitse [email protected]. Tarkistathan ajankohtaiset rajanylityksen ohjeistukset ensisijaisesti verkkosivuilta ruuhkien välttämiseksi.

Miten matkustan terveysturvallisesti koronan aikana?

Koronapandemia on käynnissä edelleen. Suomi hyväksyy EMA:n ja WHO:n hyväksymät rokotteet. 

Mikäli sinulla ei ole vaadittavia rokotus- tai koronatestitodistuksia, tutustu Finentry.fi-palveluun (Linkki toiselle web-sivustolle.)tai varaudu tekemään testi rajalla. Eri matkayhtiöillä voi olla omia koronaohjeistuksia, joihin on syytä tutustua huolella ennen matkaa. 

Lisätietoa matkustamisesta korona-aikana löytyy Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) verkkosivuilta(Linkki toiselle web-sivustolle.) ja rajanylitykseen Rajavartiolaitoksen verkkosivuilta(Linkki toiselle web-sivustolle.).

Mistä saan tietoa venäjäksi Suomesta Venäjälle matkustamisesta?

Venäjän suurlähetystö Helsingissä tiedottaa matkustamiseen liittyvistä asioista heidän verkkosivuillaan(Linkki toiselle web-sivustolle.).

(Sivua päivitetty 25.3.2022 junayhteyden osalta)