Valtioneuvosto päätti jatkaa maahantulon rajoituksia ulkorajojen osalta 22.8.2021 asti

Valtioneuvosto päätti jatkaa maahantulon rajoituksia ulkorajojen osalta 22.8.2021 asti

Valtioneuvosto päätti 8.7.2021, että sisärajavalvontaa jatketaan 25.7. asti ja ulkorajaliikenteen rajoituksia 22.8.2021 asti.

Valtioneuvosto päätti(Linkki toiselle verkkosivustolle) 8.7., että sisärajavalvontaa jatketaan 25.7. asti ja ulkorajaliikenteen rajoituksia jatketaan 22.8.2021 asti.

7.6. alkaen Suomi laajensi viisuminhakumahdollisuutta perheenjäsenten ja sukulaisten osalta. Suomen Pietarin-pääkonsulaatin uutinen viisuminhakumahdollisuuden laajentamisesta löytyy verkkosivuiltamme.

Aiemmin 21.6. voimaan astuneet muutokset ulkorajoilla ovat:

  • luonnontuotteiden kerääminen aiesopimukseen sitoutuneiden yritysten kutsuun perustuen
  • Suomessa kiinteistön, asunnon tai vapaa-ajan asunnon omistava henkilö voi saapua Suomeen myös ulkorajaliikenteessä kolmansista maista. Myös    omistajan perhe (puoliso ja alaikäinen lapsi) voi saapua.
  • maahantulon rajoitukset poistuvat Monacosta, Romaniasta ja San Marinosta Suomeen saapuvasta liikenteestä

Lisätietoja Valtioneuvoston(Linkki toiselle verkkosivustolle) ja Rajavartiolaitoksen(Linkki toiselle verkkosivustolle) (avautuu uuteen ikkunaan) sivuilta.

Suomen hyväksymät rokotteet ovat Euroopan lääkeviraston (EMA) hyväksymiä. Voit tarkistaa THL:n internet-sivuilta(Linkki toiselle verkkosivustolle), mitkä rokotevalmisteet hyväksytään maahantulopisteillä. Toistaiseksi esim. Sputnik ei ole EMA:n hyväksymä. 

Huomioithan, että pelkästään Suomen hyväksymä rokotesarja ei riitä maahan pääsyyn, vaan myös muut maahantulon kriteerit on täytyttävä.  Jos yksittäisellä ihmisellä on Venäjällä EMA:n hyväksymä rokotesarja, se ei riitä perusteeksi jättää viisumihakemusta.  

(Uutista päivitetty 21.7.2021 rokotteiden osalta ja 30.7.2021 maahantulosääntöjen osalta)