Information om influensa A(H1N1) vaccinationer

Finland vaccinerar inte sina medborgare utomlands. Medborgare som bor tillfälligt utomlands och som omfattas av det finländska socialskyddssystemet har enligt social- och hälsovårdsministeriet rätt till influensavaccin i sin finländska hemkommun. Finländare som är fast bosatta utomlands omfattas av den lokala hälsovården.

  • Finland vaccinerar inte sina medborgare utomlands. Det beror enligt det finländska social- och hälsovårdsministeriet på bestämmelser i läkemedelslagen, på logistiska orsaker i anslutning till att kylkedjan bryts och på att vaccindoserna inte är individuellt förpackade.
  • Medborgare som bor tillfälligt utomlands och som omfattas av det finländska socialskyddssystemet har enligt social- och hälsovårdsministeriet rätt till influensavaccin i sin finländska hemkommun. Var och en måste själv ta reda på vaccinationsmöjligheter och -tidtabeller i hemkommunen.
  • Finländare som är fast bosatta utomlands omfattas av den lokala hälsovården. Vi uppmanar finländare som bor i stationeringslandet att vända sig till de lokala hälsovårdsmyndigheterna.

 Nyttiga länkar:

 

Institutet för hälsa och välfärd(Länk till en annan webbplats.) (Öppnar nytt fönster)

Social- och hälsovårdsministeriet(Länk till en annan webbplats.) (Öppnar nytt fönster)

Główny Inspektorat Sanitarny(Länk till en annan webbplats.) (Öppnar nytt fönster)

Narodowy Instytut Zdrowia Publicznego - Państwowy Zakład Higieny(Länk till en annan webbplats.) (Öppnar nytt fönster)