Ajankohtaista

  • 22.9.2022

    Suomen Pysyvä edustusto OECD:ssä Pariisissa hakee korkeakouluharjoittelijoita vuodelle 2023

    Ulkoministeriö ja Suomen edustustot ulkomailla ottavat korkeakouluharjoittelijoita harjoittelujaksoille. Edellytyksenä on, että opiskelija saa harjoittelua varten rahoitustukea joko oppilaitokseltaan tai joltakin muulta UM:n hyväksymältä taholta. Harjoittelun tavoitteena on antaa harjoittelijalle mahdollisimman monipuolinen ja kattava kuva Suomen Pysyvän OECD-edustuston toiminnasta sekä sen virkamiesten tyypillisistä työtehtävistä niissä avustamalla.

  • 17.3.2022

    OECD: Ukrainan sota hidastaa maailmantalouden kasvua prosenttiyksiköllä

    OECD jätti julkaisematta totutun maaliskuun maailmantalouden väliennusteensa ja arvioi sen sijaan Ukrainan sodan talousvaikutuksia. Alustavien arvioiden mukaan maailmantalouden kasvu supistuu prosenttiyksiköllä, eniten kärsivät Euroopan maiden taloudet. Myös inflaatio tulee kiihtymään sodan vuoksi 2,5%-yksikköä.
  • 15.2.2022

    Asiakkaana OECD: mahdollisuuksia suomalaisille asiantuntijapalveluille ja IT-ratkaisuille

    OECD on merkittävä kansainvälinen organisaatio, jolla on yli 100 miljoonan euron vuosittainen hankintabudjetti. OECD:n tavoitteena on laajentaa toimittajaverkostoaan. Suomalaiset yritykset ja toimijat ovat tervetulleita rekisteröitymään OECD:n hankintaportaaliin ja sitä kautta osallistumaan kilpailutuksiin.
  • 17.1.2022

    Suomen Pysyvä edustusto OECD:ssä Pariisissa hakee korkeakouluharjoittelijoita vuodelle 2022

    Ulkoministeriö ja Suomen edustustot ulkomailla ottavat korkeakouluharjoittelijoita harjoittelujaksoille. Edellytyksenä on, että opiskelija saa harjoittelua varten rahoitustukea joko oppilaitokseltaan tai joltakin muulta UM:n hyväksymältä taholta. Harjoittelun tavoitteena on antaa harjoittelijalle mahdollisimman monipuolinen ja kattava kuva Suomen Pysyvän OECD-edustuston toiminnasta sekä sen virkamiesten tyypillisistä työtehtävistä niissä avustamalla.
  • 7.10.2021

    OECD:n nuorisoviikolla etsittiin ratkaisuja pandemian pahentamiin ongelmiin

    Nuorisopolitiikkaan pureutuva Youth Week järjestettiin 20.9.–24.9.2021 virtuaalisesti. Keskusteluissa pyrittiin löytämään ratkaisuja 15–29-vuotiaiden työttömyyteen, mielenterveyden haasteisiin ja koulutusmahdollisuuksiin sekä luottamuspulaan. Suomi korosti puheenvuoroissaan pyrkivänsä pitämään kaikki mukana sekä alleviivasi perheen roolia osana nuorten hyvinvointia. Sosiaali- ja terveysministeri Hanna Sarkkinen kertoi olevansa erityisen huolestunut vähemmistöistä ja heikoimmassa asemassa olevista. Keskustelut tukevat osaltaan OECD:n tavoitetta valmistella jäsenmaiden hallituksille suositus nuorisopolitiikasta.
  • 27.9.2021

    OECD:n Business and Finance Outlook 2021 painottaa luotettavien tekoälyratkaisujen kehittämistä rahoitusalalla

    Tekoälypohjaisten ratkaisujen käyttöönotto on kaikilla rahoituksen ja liiketoiminnan sektoreilla edennyt viime vuosina nopeasti. Pelkästään vuonna 2020 rahoitusmarkkinoilla käytettiin globaalitasolla yli 50 mrd dollaria tekoälyratkaisuihin ja pääomasijoituksia tekoälyä hyödyntäviin startup-yrityksiin tehtiin yli 4 mrd dollarilla. Samaan aikaan tekoälyä koskevien tutkimusjulkaisujen määrä ja tarvittavan tekoälyosaamisen kysyntä kasvoivat vauhdilla. Tekoälyratkaisut tarjoavat merkittäviä mahdollisuuksia yrityksille, sijoittajille, kuluttajille ja myös sääntelyviranomaisten työn tehostamiseen. Ne voivat helpottaa yritysten liiketoimintaa ja parantaa asiakaskokemusta sekä tehostaa markkinoiden toimintaa ja edistää taloudellista vakautta.
  • 21.9.2021

    Blockchain-teknologia voi parantaa maailmaa – jos vain yhdessä sovitaan

    OECD:n 4. vuosittainen kansainvälinen Blockchain Policy -foorumi paneutuu lohkoketjuteknologian viimeaikaiseen kehitykseen ja nouseviin haasteisiin. Foorumissa arvioidaan erityisesti lohkoketjuteknologian käyttöä ja potentiaalia kansainvälisen kaupankäynnin helpottamisessa. Toinen tärkeä teema on asianmukaisen sääntelyn luominen lohkoketjuteknologialle. Foorumin tarkoituksena on tarjota julkiselle ja yksityiselle sektorille alusta, jossa he voivat vaihtaa näkemyksiä ja tietoja erilaisilla aloilla, joilla lohkoketju ja julkinen sääntely kohtaavat. Seuraavat sessiot järjestetään 22.–24.9. ja 1.10.
  • 21.9.2021

    OECD maailmantalouden väliennusteessa ennakoidaan 5.7% ja 4.5% kasvua vuosille 2021-2022

    OECD julkaisi 21.9.2021 maailmantalouden väliennusteensa (OECD Interim Economic Outlook) OECD ennustaa maailmantaloudelle 5.7% ja 4.5% elpymistä 2021-2022. Laajat talouden tukitoimet, onnistuneet rokotekampanjat ja niiden myötä taloudellisen toiminnan palautuminen lähemmäs normaalimpia aikoja ovat vaikuttaneet tänä vuonna kasvuun positiivisesti ympäri maailman. Euroopan vahva nousu, odotukset elvytyksen jatkosta Yhdysvalloissa ja kotitalouksien säästämisasteen lasku vauhdittavat erityisesti kehittyneitä talouksia.
  • 19.7.2021

    OECD SME Entrepreneurship Outlook 2021 näkee mikro- ja pk-yritysten konkurssien pysyneen Covid19 –kriisistä huolimatta alhaisella tasolla

    OECD:n pk-yritysten ja yrittäjyyden lippulaivajulkaisun tuorein painos OECD SME and Entrepreneurship Outlook 2021 julkistettiin kansainvälisenä mikro- ja pk-yrityspäivänä osana OECD:n MSME-teemaviikon tapahtumia. Se toimi keskustelun käynnistäjänä myös heinäkuun puolivälissä järjestetyssä ICSB World Congress -tapahtumassa
  • 7.7.2021

    OECD Employment Outlook 2021 painottaa entistä osallistavampia työmarkkinoita ja investointeja osaamiseen

    Tämän vuoden OECD Employment Outlook 2021 keskittyy Covid 19 -kriisin seurauksiin työmarkkinoilla. Vuoden 2020 lopussa OECD-maissa oli n. 22 milj. työtöntä enemmän (yli 6 kk jatkunut työttömyys) kuin ennen pandemian alkua, ja osittaisesta elpymisestä huolimatta työttömiä oli vielä viime huhtikuussa n. 8 milj. enemmän kuin ennen kriisiä. Paluu kriisiä edeltäneelle tasolle voi OECD:n mukaan viedä vielä vuosia. Monelle kriisin aikana työttömäksi jääneelle uhka työttömyyden pitkittymisestä on todellinen.