Verksamhetsområdet av Finlands ambassad i Mexico City utvidgas till att omfatta även alla länder i Central-Amerika

Ambassaden i Mexiko City får på sitt konto att sköta sex nya länder i Central-Amerika då Finlands Ambassad i Managua, Nicaragua läggs ner. Från och med första september sköts alla konsulära och medborgerliga tjänster i Costa Rica, El Salvador, Guatemala, Honduras, Nicaragua och Panama från Mexiko.  

länder

För tillfället fungerar vår ambassadör utöver Mexiko även i Kuba, Belize och Haiti. Därutöver sköts konsulära ärenden i tio Karibiska öriken (Antigua och Barbuda, Barbados, Dominica, Dominikanska republiken, Grenada, Jamaica, Saint Kitts och Nevis, Saint Lucia, Saint Vincent och Grenadinerna samt Trinidad och Tobago). 

Finlands ambassad i Mexico City har alltså från och med 1.9.2013 allt som allt tjugo länder på sitt anvarsområde. Ambassadens personal har förstärkts med en tjänsteman på grund av ökad arbetsbörda. världskarta

Finlands ambassad i Mexico City välkomnar alla finska medborgare som är bosatta i Central-Amerika att ta kontakt vid behov. Ambassaden upprätthåller en kontaktuppgiftslista över finländare som vistas på området, ifall krisfall skulle uppstå.

Formulären, med vilken kontaktuppgifterna kan meddelas, hittas på vår hemsida i länken konsulära tjänster. Vi skickar ut myndighetsbrev per epost åt personerna som har lämnat sina uppgifter i registret.