Koronavirusuutiset Italiassa

Koronavirusuutiset Italiassa

Kansallisia koronarajoituksia on edelleen voimassa Italiassa. Alueiden väliset erot rajoituksissa ovat mahdollisia. Matkustajien saapuminen Italiaan EU- sekä Schengen-maista, Iso-Britanniasta ja Pohjois-Irlannista, Andorrasta, San Marinosta ja Monacosta on sallittua. Näistä maista voi saapua Italiaan ilman karanteenimääräystä. 24.7 alkaen poislukien Romania ja Bulgaria.

Italia rajoittaa saapumista maahan EU:n ulkopuolisista maista. Maahantulo on kielletty seuraavista maista: Armenia, Bahrain, Bangladesh, Brasilia, Bosnia Hertsegovina, Chile, Kuwait, Pohjois-Makedonia, Moldova, Oman, Panama, Peru, Dominikaaninen tasavalta. Matkailijat jotka ovat vierailleet EU:n ulkopuolisissa maissa  14 päivän aikana, tulee tehdä siitä selvitys maahantulon yhteydessä omailmoituslomakkeella.   

Italian hallitus ja aluehallinnot voivat antaa uusia tiukentavia määräyksiä äkillisestikin. Matkailijoiden tulee seurata paikallisviranomaisten ohjeita.

Artikkelia muokattu 28.7. alkuperäinen artikkeli julkaistu 8.3.

Ulkoministeriö on koonnut usein kysyttyjä kysymyksiä matkustamisesta ja koronaviruksesta sekä vastaukset niihin.

Liikkumisrajoitukset ja niiden asteittainen purku

Maan sisällä liikkuminen, matkustaminen ulkomaille sekä matkustajien saapuminen Italiaan EU- (24.7 alkaen poislukien Romania ja Bulgaria) ja  Schengen-maista, Iso-Britanniasta ja Pohjois-Irlannista, Andorrasta, San Marinosta ja Monacosta on sallittua. Näistä maista voi saapua Italiaan ilman karanteenimääräystä. Maahantulon yhteydessä voidaan vaatia selvitys omailmoituslomakkeella matkaa koskevista yksityiskohdista ja 14 päivän aikana vierailluista maista.

Maahantulosäännöistä voi lukea Italian ulkoministeriön sivuilta

Alueiden väliset erot rajoituksissa ovat mahdollisia, esim. Sardinian saarelle saapumiseen tarvitaan ennakkoon rekisteröityminen.    

Kokoontumisrajoitukset ja muut ohjeet

Hengityssuojaimen käyttö on pakollista koko maassa julkisissa kulkuvälineissä sekä sisätiloissa kuten ruokakaupoissa, liikkeissä, kahviloissa ja ravintoloissa sekä julkisissa tiloissa. Hengityssuojain tulee olla aina mukana  ja sitä tulee käyttää myös ulkona, jos ei ole mahdollista pitää metrin välimatkaa toisiin ihmisiin.

Lämpötilan mittauksia voidaan tehdä julkisilla paikoilla, lentokentillä, juna-asemilla ja ravintoloissa. Kampaamoihin sekä ravintoloihin otetaan asiakkaita vain ajanvarauksella. Liikkeet, markkinat, baarit ja kahvilat, museot, leikkipuistot, kampaamot, elokuvateatterit, teatterit, kuntosalit ja uima-altaat ovat auki. Joukkokokoontumiset eivät ole sallittuja.

Rannoilla on pidettävä etäisyyttä toisiin ihmisiin ja useat rantapaikat vaativat varauksen. Hotellit ovat avanneet harkitusti toimintaansa. Yökerhot ovat kiinni heinäkuun loppuun asti, mutta alueelliset erot ovat mahdollisia.

Toisiin ihmisiin on ulkona liikkuessa ja muussa kanssakäymisessä pidettävä metrin, urheillessa kahden metrin etäisyys.

Koronavirustartuntaa epäilevien (hengitystieinfektion oireet sekä yli 37,5 asteen kuume) tulee pysytellä kotonaan ja ottaa yhteyttä omalääkäriin.

Italian viranomaisten ohjeita ja tiedotteita

Italia rajoittaa maahantuloa sekä kauttakulkua. Lisätietoa englanniksi Italian ulkoministeriön sivuilla.

Italian viranomaisten tiedotusta voi seurata englanniksi osoitteessa:  http://www.protezionecivile.it/web/guest/home

Tietoa koronaviruksesta saa Italian terveysministeriöstä numerosta 1500.

Yleinen hätänumero on 112.

Suurlähetystön asiakaspalvelu koronavirustilanteessa

Suurlähetystön puhelinpalvelu on avoinna maanantaista perjantaihin klo 9-12.

Muina aikoina voitte lähettää sähköpostia osoitteeseen [email protected]

Virka-ajan ulkopuolella ja vain hätätapauksissa voit olla yhteydessä Ulkoministeriön päivystyskeskukseen:

[email protected] tai puhelimitse numeroon +358 9 160 55555

Suurlähetystö suosittelee matkustusilmoituksen tekemistä kaikille matkailijoille ja maassa jo oleskeleville. Hyvä matkavakuutus on turva matkalla.

Lisätietoja:

THL on julkaissut ajankohtaista tietoa koronaviruksesta yleensä (sivu päivittyy). Karanteenisuositus Italiasta Suomeen saavuttaessa on poistettu 13.7.

Rajavartiolaitos: tiedotteet rajaliikenteestä

Italian matkustustiedote

Rooman-suurlähetystö Facebookissa. 

Rooman-suurlähetystö Twitterissä.

Kysymyksiä ja vastauksia matkustamisesta ja koronaviruksesta Ulkoministeriön sivuilla.

Koronavirusuutiset Ulkoministeriön sivuilla.