Koronavirusuutiset Italiassa

Italian koronavirusrajoitukset poistettu. Maskipakko julkisesta liikenteestä poistettu 30.9. Suomi ei tällä hetkellä rajoita maahantuloa koronavirusepidemian vuoksi.

Maahantulon rajoitukset Suomeen matkustettaessa

Artikkelia muokattu 5.10.2022. Alkuperäinen artikkeli julkaistu 8.3.2020.

Suomi ei tällä hetkellä rajoita maahantuloa koronavirusepidemian vuoksi. Kaikista maahantuloon liittyvistä rajoituksista on luovuttu. 

Matkustajan maahan pääsystä päättää Rajavartiolaitos rajatarkastuksen yhteydessä.

Lisätietoja Rajavartiolaitoksen sivuilta https://raja.fi/ (Linkki toiselle verkkosivustolle)(Linkki toiselle web-sivustolle.) 

Suomen kansalaisella on aina oikeus palata Suomeen, ja jokaisella on oikeus halutessaan lähteä Suomesta, ellei oikeutta ole lailla rajoitettu. 

​​​​Ulkoministeriö on koonnut usein kysyttyjä kysymyksiä matkustamisesta ja koronaviruksesta sekä vastaukset niihin. (Linkki toiselle verkkosivustolle)(Linkki toiselle verkkosivustolle)(Linkki toiselle web-sivustolle.)

Italian matkustustiedote(Linkki toiselle verkkosivustolle)(Linkki toiselle verkkosivustolle)(Linkki toiselle web-sivustolle.)

Rooman-suurlähetystö Facebookissa. (Linkki toiselle verkkosivustolle)(Linkki toiselle verkkosivustolle)(Linkki toiselle web-sivustolle.)

Suurlähetystön asiakaspalvelu 

Rooman suurlähetystön (+39 06 852231) ja Milanon toimipisteen puhelinpalvelu (+39 02 250 61474) on avoinna maanantaista perjantaihin klo 9-12. Muina aikoina voitte lähettää sähköpostia osoitteeseen [email protected] (konsuliasiat, oleskeluluvat). 

Konsulaatin asiakaspalvelu toimii ajanvarauksella. Ajanvaraukset Rooma ja Milano:

Sähköinen ajanvarausjärjestelmä(Linkki toiselle web-sivustolle.)

Virka-ajan ulkopuolella ja vain hätätapauksissa voit olla yhteydessä Ulkoministeriön päivystyskeskukseen: [email protected] tai puhelimitse numeroon +358 9 160 55555.

Suurlähetystö suosittelee matkustusilmoituksen (Linkki toiselle verkkosivustolle)(Linkki toiselle verkkosivustolle)(Linkki toiselle web-sivustolle.)tekemistä kaikille matkailijoille ja maassa jo oleskeleville. Jos matkustusilmoituksessasi ei ole ollut päättymispäivää tai olet palannut suunniteltua aiemmin Suomeen, on ilmoitus syytä poistaa. Jos olet rekisteröitynyt palveluun, voit muokata ilmoitustasi itse. Jos et ole rekisteröitynyt, lähetä poistopyyntö sähköpostiosoitteeseen [email protected]

Hyvä matkavakuutus(Linkki toiselle verkkosivustolle)(Linkki toiselle verkkosivustolle)(Linkki toiselle web-sivustolle.) on turva matkalla.

Maahantulo ja liikkumisrajoitukset Italiaan matkustaessa

Italian koronavirusrajoitukset on poistettu. Maskipakko (FFP2) on poistunut julkisesta liikenteestä ja junista 30.9.

Maahantulosäännöistä ja mahdollisista poikkeuksista voi lukea Italian ulkoministeriön sivuilta(Linkki toiselle verkkosivustolle)(Linkki toiselle verkkosivustolle)(Linkki toiselle web-sivustolle.)

Positiivinen koronatestitulos tai oireita Italiassa ollessasi

Mikäli epäilet sairastuneesi koronavirukseen, soita lähimmälle yleislääkärille tai päivystävälle lääkärille ja kerro oireet. He ohjaavat sinua tilanteessa. Italian terveysministeriön sivuilta löytyvät kaikkien päivystävät koronapuhelimet  Numero verdi regionali(Linkki toiselle verkkosivustolle)(Linkki toiselle web-sivustolle.) (Linkki toiselle verkkosivustolle).

Ota myös yhteys matkavakuutusyhtiöösi, sekä lentoyhtiöösi paluulennon siirtämiseksi.

Linkki artikkeliin "Jos matkustat, varaudu koronasta aiheutuviin yllätyksiin matkalla" https://um.fi/ajankohtaista/-/asset_publisher/gc654PySnjTX/content/jos-matkustat-varaudu-koronasta-aiheutuviin-yllatyksiin(Linkki toiselle verkkosivustolle)(Linkki toiselle web-sivustolle.) (linkki toiselle verkkosivustolle).

Italian viranomaisten ohjeita ja tiedotteita

Italian terveysministeriön sivuilta tietoa maahantulosta https://www.salute.gov.it/portale/nuovocoronavirus/dettaglioContenutiNuovoCoronavirus.jsp?lingua=english&id=5412&area=nuovoCoronavirus&menu=vuoto(Linkki toiselle web-sivustolle.) (linkki toiselle verkkosivustolle)

Tietoa koronaviruksesta saa Italian terveysministeriöstä numerosta 1500 ja paikallisilta terveysviranomaisille  Numero verdi regionali (Linkki toiselle verkkosivustolle)(Linkki toiselle verkkosivustolle)(Linkki toiselle web-sivustolle.) .

Yleinen hätänumero on 112.