Esittelyssä Leonardo Ferragamo, Suomen kunniapääkonsuli Firenzessä

Esittelyssä Leonardo Ferragamo, Suomen kunniapääkonsuli Firenzessä

Leonardo Ferragamo on Suomen kunniapääkonsuli Firenzessä, toimipiirinään Toscanan ja Umbrian maakunnat.

Koska ja miten aloitit suomen kunniapääkonsulina?

Minut nimettiin kunniakonsuliksi Toscanan ja Umbrian maakuntiin syyskuussa 2012 ja syyskuussa 2017 minut ylennettiin kunniapääkonsuliksi. Roolini on pitkäaikaisen Suomi-suhteen tulosta, joka juontaa juurensa rakkauteeni purjehtimiseen. Siirtyessäni Nautor Swanin telakan omistajaksi tämä rakkaus huipentui ja alkoi uusi tärkeiden kokemusten, taitojen ja tunnustusten vaihe. 

 

Mikä työssäsi kunniapääkonsulina on parasta?

Niin kuin yrittäjyydessäni, tämänkin roolin keskiössä on synergioiden ja yhteistyön luominen historiaa, traditioita ja kulttuureja kunnioittaen.

 

Mistä Suomi tunnetaan alueellasi?

Suomi ei ole ainoastaan joulupukin, revontulien, metsien, järvien ja saunojen maa. Suomesta on myös tullut tärkeitä taiteilijoita, jotka rakastivat Italiaa ja jotka ovat ammentaneet klassisesta arkkitehtuurista, kulttuurista, musiikista ja maisemista töihinsä ja taiteeseensa. Näiden joukossa mm. Alvar Aalto, säveltäjä Jean Sibelius ja kuvataiteilija Elin Danielson, josta tuli avioliitossa Gambogi.

Suomi on tunnettu koulutusjärjestelmästään, joka on korkeasti rankattu maailmalla. Suomi on tunnettu myös panostuksestaan tutkimukseen ja uuteen teknologiaan, joka on tehnyt siitä digitaalisuuden, innovaation sekä kestävän talouden huippumaan. Suomi tunnetaan myös sukupuolten välisestä tasa-arvosta, joka näkyy mm. naisten osallistumisessa politiikkaan.

 

Mitä alueesi voi tarjota suomalaisille ja suomalaisille yrityksille?

Toscana ja Umbria ovat erittäin tärkeitä matkakohteita. Ne ovat myös rikkaita maakuntia, joissa maisema sulautuu yhteen taiteellisen ja taloudellisen perinnön kanssa. Näillä alueilla asuu hyvin integroitunut ryhmä suomalaisia, jotka työskentelevät kulttuurin, taiteen, turismin, maanviljelyn ja teollisuuden parissa. Vakiintuneet suhteet instituutioiden ja kulttuurin tasolla alueemme ja maanne välillä sekä yliopistot, jotka isännöivät opiskelijavaihtoa ovat tärkeä voimavara suhteiden lisäämiseksi. Synergioiden luomiseksi tärkeitä sektoreita ovat myös maanviljely (öljy ja viini), nahka-, tekstiili- ja lasiteollisuus, design ja muoti sekä terveydenhuolto ja turismi.

 

Mistä pidät eniten suomalaisissa?

Mielestäni suomalaiset ovat luotettavia, tarkkoja ja intohimoisia mitä tulee heidän kulttuuriinsa ja identiteettiinsä. Heillä on myös läheinen suhde luontoon. Voinen sanoa, että suomalaiset vaikuttavat rauhallisilta kunnes heidät laittaa ajamaan Formula ykkösiä!

Lopuksi: ei ole suomalaisempaa asiaa kuin saunasta nauttiminen!Leonardo Ferragamolle (kolmas vasemmalta) myönnettiin Suomen Leijonan komentajamerkki vuonna 2008. Suomen suurlähetystössä luovutustilaisuudessa suurlähettiläs Pauli Mäkelä, Elisabetta Kelescian ja Paavo Lipponen.