The Rasmus lämmitti Sziget-festivaalilla

Budapest sykkii jälleen Sziget-festivaalin rytmiin. Kaupunki on täyttynyt musiikkimatkailijoista, sillä 14-vuotiaalle festivaalille odotetaan tänä vuonna 400 000 kävijää. 9.–16.8. järjestettävä Sziget on Keski-Euroopan suurin musiikki- ja kulttuurifestivaali.

Suomi esittäytyi festivaalilla tänä vuonna vain kahden yhtyeen voimin, mutta sunnuntai-illan pääesiintyjä The Rasmus onkin sitten suuri nimi Keski-Euroopassa. Yleisön yllä liehui ennen muuta sinivalkolippuja, mutta muidenkin maatunnusten alle ryhmittyneet näyttivät tuntevan kertosäkeet, joita bändi ahkerasti laulatti. Heti alkuun kuultiin muutama kappale uudelta levyltä, mutta pian yhtye päästi yleisön odotuksen piinasta ja lämmitti tunnelmaa radiosta ja Music Televisionista tutulla vanhemmalla tuotannollaan. Dead Letters -levyllä ilmestyneet In The Shadows, In My Life ja Guilty saivat kädet nousemaan yleisömeren takimmaisissakin riveissä, ja lavan edustalla tunnelma oli moninkertaisesti saavuttanut tarvittavat festivaalilukemat.


Kuva: Playground Music

Yhdentoista vuoden aikana The Rasmus on määrätietoisesti liikkunut kohti raskasta ja tummasävyistä rokkia, alkuaikojen popvireestä ei ole enää paljoakaan jäljellä. Szigetillä bändin jäsenet nähtiin kokomustissa eikä lavasomistuskaan suoranaisesti päivänpaistetta tarjoillut. Suomesta osataan odottaa metallia ja melankoliaa, joten yleisön HIM-paitaiset tytöt vaikuttivat hyvin tyytyväisiltä kuulemaansa. Hyinen ilta ja pohjoinen murhemieli ajoivat pariskunnat kietoutumaan tiiviisti toisiinsa, ja yksin jääneet kopeloivat taskuistaan sytkäriä saadakseen edes hennon liekin syttymään synkkyyteen. Unkarilaisen internetsivusto Indexin toimittaja tosin marmatti keikka-arviossaan, ettei Suomeen syntyneillä maitoparroilla pitäisi olla muuta valittamisen aihetta kuin pitkät talvi-illat ja korkea alkoholivero.


Kuva: Playground Music

The Rasmus puhutteli yleisöään sujuvasti englanniksi, mutta kielitaitoisten kuulijoiden riemuksi laulaja-Lauri sentään kiitti kerran suomeksi, ja yhtenä encorena kuultiin harvinaisuus monien vuosien takaa, suomenkielinen Rakkauslaulu. Tiivis ja energinen konsertti päättyi peräti kolmeen encoreen ja jätti yleisön hyviin jatkotunnelmiin. ”Mukava olla täällä taas”, tervehti aikaisemminkin Szigetillä soittanut The Rasmus, ja yleisön reaktioista oli pääteltävissä, että sekin mielellään tapasi jälleen tutun vieraan.

Lisää The Rasmuksesta(Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan)

kulttuuri