Suurlähettiläs vieraili Kecskemétissä

Suurlähettiläs Pasi Tuominen saapui kaupunginjohtaja Gábor Zomborin kutsusta Hyvinkään ystävyyskaupunkiin Kecskemétiin 21.3.2013. Kaupunginjohtajan ja apulaiskaupunginjohtaja Kaludia Szenmereyné Patakyn kanssa käydyn keskustelun jälkeen hän vieraili Mercedes-Benzin tehtaalla ja suomalaisomistuksessa olevassa Mecanova yrityksessä.

Sää oli aika suomalainen vierailupäivänä: lähdimme matkalle kaatosateessa ja tässä suhteessa ei tapahtunut mitään muutosta. Tämä oli ainoa asia, jossa oli toivomisen varaa, koska ohjelma oli muuten hyvin mielenkiintoinen. Suurlähettiläs keskusteli kaupunginjohtaja Gábor Zomborin ja apulaiskaupunginjohtaja Klaudia Szemereyné Patakyn kanssa kaupungin taloudellisesta tilanteesta sekä opetusalan uudistusten vaikutuksista arkkitehtien Ödön Lechnerin ja Gyula Pártosin suunnittelemassa, yli satavuotiaassa kaupungintalossa.
 

Pasi Tuominen nagykövet Ekkehard Philippel, a kecskeméti Mercedes-Benz gyár pénzügyi igazgatójával Suurlähettiläs Pasi Tuominen ja Kecskemétin Mercedes-Benzin tehtaan talousjohtaja Ekkehard Philipp

Mercedes-Benzin tehtaassa suomalaisen delegaation otti vastaan talousjohtaja Ekkehard Philipp, jonka asiantuntevan opastuksen avulla saimme tietää kaiken Unkarin autoteollisuuden toisesta päämajasta, jossa joka toinen minuutti valmistuu uusi auto hihnalta. Suurlähettilästä – hänen suureksi ilokseen – yritettiin houkutella testiajajaksi, mutta lopulta koitti jäähyväisten hetki: piti lähteä Budapestiin ja istua takaisin totuttuun suurlähettilään Audiin.