Suomalaisia ohjelmia 28. Budapestin kansainvälisellä kirjafestivaalilla

Tämän syksyn kirjafestivaali tarjoaa jälleen runsaasti suomalaista ohjelmaa. Suomalaisia vieraita on kolme, Piia Leino, J.S. Meresmaa ja Marisha Rasi-Koskinen.

Torstaina 28.9. klo 14.00 keskustelutilaisuus  J.S. Meresmaan kanssa siitä, miten tavallisista paikoista, kuten kotikaupungista, voi löytää poikkeuksellisia tarinoita ja mikä on mielikuvituksen rooli tässä. Naakkamestari-lastenromaanin on kääntänyt Renáta Balázs ja sen on julkaissut Főnix Könyvműhely. (Millenáris, D-épület, Gyerek(b)irodalom)

Perjantaina 29. syyskuuta Piia Leino osallistuu EU-kirjallisuuspalkinnon kirjailijoiden pyöreän pöydän keskusteluun klo 14.00. (Európa Pont, Társalgó) Leino voitti Euroopan unionin kirjallisuuspalkinnon vuonna 2019 dystopiallaan Taivas.

Lauantaina 30.9. klo 13.00 esitellään Pirkko Saision vastikään ilmestynyt romaani Punainen erokirja osana Naisten kohtaloita pohjoisesta -sarjaa. Kirjasta keskustelevat romaanin kääntäjä Ildikó P. Varga ja Renata Balázs.  Saision omaelämäkerrallisen trilogian viimeisen osan julkaisee Polar-kustantamo. (Európa Pont, Előadóterem)

Myös lauantaina klo 14.00  Marisha Rasi-Koskinen keskustelee unkarilaisen lastenkirjailijan, Judith Bergin kanssa. Suomalaiskirjailija on vuoden 2019 Finlandia Junior -palkinnon voittaja nuortenromaanillaan Auringon pimeä puoli. Romaanin on kääntänyt Laura Bába ja sen on julkaissut Cerkabella-kustantamo. (Millenáris D épület Kner Imre terem)

Lauantaina klo 15.00 Scolar-kustantamon kirjakaupassa (Paulay Ede u. 19.) toimittaja Katalin Szemere keskustelee Piia Leinon kanssa siitä, miten kaunokirjallisuus voi auttaa tekstien kriittisessä ymmärtämisessä. Piia Leino työskenteli lähes kaksi vuosikymmentä STT:n toimittajana. Vuoteen 2058 sijoittuva dystooppinen trilleri Taivas on futuristinen kirja, joka käsittelee aikamme tärkeimpiä yhteiskunnallisia kysymyksiä: teknologista kehitystä, ilmastonmuutosta, globalisaatiota, nationalismin nousua, hyvinvointivaltioiden kasvavaa eriarvoisuutta. Kirjan on kääntänyt Bence Patat, julkaissut Scolar-kustantamo. Tilaisuudessa on mahdollisuus myös ostaa kirja.

Sunnuntaina 1.10. klo 10.00 Kaisa Happosen taianomaisesta satukirjasta Mur ja metsän ilta keskustelevat satuterapeutti Ildikó Boldizsár ja toimittaja Zsuzsa Boda. Kirjan on kääntänyt Bence Patat, ja sen on julkaissut Luther-kustantamo. (Európa Pont, TársalgóI

Toivomme, että jokainen löytää runsaasta tarjonnasta jotain mieluista.

Kirjafestivaalin ohjelma

Kirjafestivaalin ohjelmalehtinen on ladattavissa tästä(Linkki toiselle web-sivustolle.) (PDF - unkari/englanti)