Suomalainen ruoka esittäytyy EU-puheenjohtajakaudella

Suomen heinäkuussa alkavan EU-puheenjohtajakauden aikana on tarkoitus esitellä myös suomalaista ruokaa ja ruokakulttuuria. Ydinteemaksi on valittu luonnonläheisyys. Kokousvieraille halutaan kertoa, että suomalainen ruokakulttuuri on saanut vaikutteita idästä ja lännestä, että raaka-aineissamme maistuu pohjoisen luonnon maku ja että ruokaketjussamme toimivat vastuulliset ihmiset.

Puheenjohtajakaudella ruokalistasuunnittelun lähtökohtia ovat kansainvälisen suunnittelun periaatteet, kansallisen ruokaperinnön kunnioittaminen, alueelliset raaka-aineet ja ruokalajit, kauden raaka-aineiden kunnioittaminen ja ennen kaikkea makuelämysten tuottaminen.

Kokousjärjestäjien työn helpottamiseksi ruokaketjun yhteiset ajatukset on koottu julkaisuksi "Suomalainen ruokakulttuuri tunnetuksi - ajatuksia kokousjärjestäjien ja ruokapalveluiden tarjoajien käyttöön". Julkaisussa annetaan ehdotuksia ruokalistasuunnitteluun, kattaukseen, kokous- ja taukotarjoiluun sekä ruoan esittelyyn tarinan avulla.

Julkaisun ovat laatineet Finfood - Suomen Ruokatieto ry (Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan), Suomen Keittiömestarit ry (Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan), Elintarviketeollisuusliitto ry (Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan),
Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK ry (Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan) sekä Ruokatoimittajat ry (Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan) yhteistyössä valtioneuvoston kanslian EU-puheenjohtajuussihteeristön sekä maa- ja metsätalousministeriön kanssa.

Suomi on 1. heinäkuuta alkaen puoli vuotta EU:n puheenjohtajamaa. Puolen vuoden aikana Suomessa järjestetään noin 130 kokousta 20 eri paikkakunnalla. Kokousvieraiden lisäksi Suomeen odotetaan noin 4000:ta ulkomaista toimittajaa.

Julkaisu on luettavissa valtioneuvoston verkkosivuilla (Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan).






EU-puheenjohtajuussihteeristö(Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan)

kulttuuri