Kesälukemista lähetystöstä

Lähetystön alkuvuoden uutuuskirjoista luettavaa löytävät niin elämänkertojen ystävät kuin suomalaisesta luonnosta, muotoilusta tai vaikkapa elokuvasta kiinnostuneet. Tule valitsemaan lomalukemista, lähetystön kirjasto on avoinna koko kesän!

Marsalkka C.G. Mannerheimin elämän virallista ja valtiollista puolta sekä hänen yksityiselämäänsä monipuolisesti esittelevä suomalais-venäläisenä yhteistyönä syntynyt näyttely on vuoden alussa ollut esillä Pietarin Eremitaasissa. 6.7.-9.10.2005 näyttelyyn on mahdollista tutustua Suomen kansallismuseossa www.kansallismuseo.fi(Linkki toiselle web-sivustolle.) ja lähetystön kirjastossa voi nyt tutustua myös näyttelyn cd:hen sekä näyttelyluetteloon. Olemme hankkineet kirjastoomme myös Mannerheim, keisarillisen Venäjän armeijan upseeri, itsenäisen Suomen marsalkka -kuvateoksen, samoin kuin Lasse Laaksosen uusia näkökulmia avaavan tieteellisen tutkimuksen Eripuraa ja arvovaltaa - Mannerheimin ja kenraalien henkilösuhteet ja johtaminen.

Tohtori Jukka Seppinen on kirjoittanut poliittisen elämänkerran, kokonaisvaltaisen, analyyttisen yhteenvedon presidentti Urho Kekkosesta: Urho Kekkonen - Suomen johtaja. Mielenkiintoa ja vilkasta keskustelua on herättänyt myös kenraali Gustaf Hägglundin teos Euroopan puolustuksesta.

Edustuston kirjaston käsikirjastoon olemme hankkineet Suomen poliittisen kulttuurin käsitehistorian hakuteoksen Käsitteet liikkeessä. Professori Juha Siltala on puolestaan tutkinut sotien jälkeen tapahtuneita muutoksia työelämässä teoksessaan Työelämän huonontumisen lyhyt historia.

Kevyempää kesälukemistoa kaipaaville suosittelemme esim. toimittaja Pirkko-Liisa Summan Reportterina presidenttien matkassa -teosta, joka kertoo mm. presidentti Kekkosen Unkarin vierailun aikaisista kulissien takaisista yksityiskohdista.

Taiteen ystäville suosittelemme Ville Lukkarisen ja Annika Waenerbergin mielenkiintoista Suomen kansallisen maiseman ominaislaatua analysoivaa teosta Suomi-kuvasta mielenmaisemaan. Kirjahankintaamme kuuluu myös teos Pohjoismainen modernismi, joka esittelee mutkatonta skandinaavista muotoilua ja arkkitehtuurin yksinkertaista tyylikkyyttä. Elokuvan ystävien odotettu perusteos on Peter von Baghin Suomalaisen elokuvan uusi kultainen kirja, yli 700 sivun mittava hakuteos.

Luonnonystäviä ajatellen olemme hankkineet kokoelmiimme Suuren suomalaisen luonto-oppaan, joka sisältää paljon mielenkiintoisia tarinoita suomalaisesta luonnosta.









kulttuuri