Euroopan unionin ja Aasian huippukokous Helsinkiin

Hallituksen EU-ministerivaliokunta on päättänyt, että Suomen puheenjohtajuuskaudella Euroopan unionin ja Aasian maiden Asem-huippukokous järjestetään Helsingissä. Aiemmin kokous oli esitetty pidettäväksi Tampereella.


Pääministeri Matti Vanhanen edusti Suomea Asem-huippukokouksessa Vietnamin Hanoissa syksyllä 2004

Ministerivaliokunnan tammikuussa tekemän päätöksen mukaan kokous olisi järjestetty Tampereella, mutta käytännön järjestelysyistä ottaen huomioon kokouksen poikkeuksellinen laajuus ja sen asettamat vaatimukset kokous päätettiin siirtää Helsinkiin. Asem-huippukokous järjestetään 14. ja 15. syyskuuta 2006.

Asem-kokoukseen odotetaan saapuvan noin 1 600 kokoukseen osallistujaa, 650 tiedotusvälineiden edustajaa ja 400 järjestäjien edustajaa. Yhteensä osallistujamääräksi lasketaan noin 4500 henkilöä, kun lukuun on lisätty paikalle tulevat poliisit ja muu tukihenkilökunta.

Kokouksen yhteydessä järjestettävät elinkeinoelämä- ja kansalaisjärjestöfoorumi eivät ole mukana näissä luvuissa. Ilman oheistapahtumien ja poliisien tarvitsemia tiloja hotellihuoneita on arvioitu tarvittavan noin 2 800, mikä ylittää tammikuussa arvioidun luvun.

Päätökseen kokouspaikan siirtämisestä vaikutti myös mahdollisuus keskittää kokoustoiminnot ja taata järjestelyjen onnistuminen, vaikka osallistujamäärä kasvaisi.





Valtioneuvoston verkkosivut(Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan)