COELA COWEB harjoittelija

Suomen pysyvä edustusto Euroopan unionissa hakee korkeakouluharjoittelijaa ulkosuhdesektorille Brysseliin.

TOIVOTTU HARJOITTELUAJANKOHTA:

16.9.-15.12.2024 tai sopimuksen mukaan, harjoittelun kesto 3kk

TEHTÄVÄNKUVAUS:

Harjoittelija työskentelee Suomen EU-edustustossa Brysselissä ja avustaa edustuston yhteisen ulko- ja turvallisuuspolitiikan tiimiä, ensisijaisesti laajentumista ja Länsi-Balkanin maita käsittelevissä työryhmissä, käytännön koordinaatioon ja kokousraportointiin liittyvissä tehtävissä. Tehtäviin sisältyy lisäksi erilaisten tausta-aineistojen laadintaa ja analysointia sekä tilaisuuksiin osallistumista. Tehtäviin kuuluu myös muiden ulkosuhdesektorin virkahenkilöiden avustaminen ja sijaistus tarpeen mukaan. Tehtävänkuva voi muuttua edustuston toiminnallisten tarpeiden sekä harjoittelijan opintotaustan ja osaamisen mukaisesti.

Tehtävä tarjoaa harjoittelijalle monipuolisen tehtävänkuvan myötä kokonaisvaltaisen ja kattavan kuvan EU:n yhteisestä ulko- ja turvallisuuspolitiikasta. Tiimiä avustaessaan harjoittelija tutustuu laaja-alaisten substanssiaiheiden lisäksi EU:n ulko- ja turvallisuuspolitiikan valmisteluun sekä käytäntöihin ja saa arvokasta kokemusta työskentelystä EU:n ytimessä nopeatempoisessa työympäristössä.

TOIVOTTU OPINTOTAUSTA JA OPINTOJEN VAIHE:

Tehtävä soveltuu parhaiten opintojensa loppuvaiheessa olevalle yliopisto-opiskelijalle. Soveltuvia tieteenaloja ovat esimerkiksi yhteiskunta-, hallinto-, oikeus- tai humanistiset tieteet. EU-asioiden ja erityisesti Kaakkois- ja/tai Itä-Euroopan tuntemus on eduksi.

KIELITAITOVAATIMUKSET:

Edellytyksenä hyvä englannin kielen taito. Ranskan kielen taito lasketaan eduksi.

MUUT OSAAMISVAATIMUKSET:

EU:n toiminnan ja instituutioiden tuntemus on eduksi. Kansainvälinen opiskelu- ja harjoittelukokemus lisäävät valmiuksia osallistua nopeatempoiseen ja laaja-alaiseen työhön. Lisäksi hyvä kirjallinen ja suullinen esiintyminen sekä kyky keskittyä ja poimia oleellinen laajoista asiasisällöistä ovat avuksi tehtävässä koska työssä painottuu selkeä ja täsmällinen kirjallinen ilmaisu (mm. raportointitehtävissä).

MUUT OMINAISUUDET:

Joustavuus, hyvä paineensietokyky, kiinnostus oppia ja omaksua uusia asioita. Sosiaaliset kyvyt auttavat uusiin verkostoihin sopeutumisessa.

ASUNTO:

Brysselissä on yleensä hyvin tarjolla lyhytaikaisia vuokra-asuntoja. Edustusto ei osallistu asunnon etsintään.

PALKKAUS:

Kelan työssäoloehdon täyttävä vähimmäispalkka (1399,00 EUR/kk). Harjoitteluun valitulla tulee olla vähintään kahden kuukauden harjoittelurahoitus järjestettynä (vähintään 1680 euroa/harjoittelu). Edustusto voi mahdollisesti kustantaa kolmannen kuukauden palkan, mikäli yliopiston rahoitustuki ei sitä kata.

LISÄTIETOJA

Työn sisällön osalta:

Lassi Härmälä

Vastuuvirkamies

[email protected]

Hallinnollisten ja muiden kysymysten osalta

[email protected]

Pyydämme lähettämään kirjallisen hakemuksen, CV:n ja todistuksen yliopiston rahoitustuesta ’COELA-COWEB-COEST korkeakouluharjoittelija’ otsikossa mainiten sähköpostiosoitteeseen [email protected]. Hakuaika päättyy tiistaina 14.5.2024. Haastattelut järjestetään etäyhteyden välityksellä.

Tehtävään ehdolla olevasta hakijasta tehdään hakijan suostumuksella turvallisuusselvitys (laki turvallisuusselvityksistä 726/2014). Tarkat tiedot turvallisuusselvitysmenettelystä ja selvityksen kohteen oikeuksista supo.fi/turvallisuusselvitykset.

 

Käsittelemme meille antamiasi henkilötietojasi luottamuksellisesti ja EU:n tietosuojalainsäädännön mukaisesti. Emme siirrä tai luovuta tietojasi eteenpäin ilman perusteltua ja lainmukaista syytä. Tutustu tietosuojakäytäntöömme um.fi/tietosuoja-ulkoasiainhallinnossa. Hakemalla tehtävään hyväksyn tietosuojakäytännön ja annan suostumukseni henkilötietojeni käsittelyyn (Euroopan unionin yleinen tietosuoja-asetus EU 679/2016).