Virkatodistus- ja osoitetiedustelut

Algerian viranomaiset eivät luovuta virkatodistus- tai osoitetietoja suoraan yksityishenkilöille. Algerian toimialueella henkilöä koskevan asiakirjan tai osoitetiedon voi saada vain diplomaattiteitse eli Suomen Algerin suurlähetystön välityksellä.

Katso ohjeet ja tee toimeksianto ulkoministeriön nettisivuilta(Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan)

Toimeksiannon jälkeen edustusto välittää nootilla saamansa toimeksiannon Algerian ulkoministeriölle, joka välittää pyynnön edelleen viranomaiselle. Varaudu siihen, että vastauksien saaminen Algerian viranomaisilta kestää usein tavanomaista 2-3 kk kauemmin tai niitä ei saada lainkaan.

Edustustot hoitavat toukokuun 2019 alusta lukien osoite- ja virkatodistuksia koskevia toimeksiantoja ainoastaan erityisestä syystä. Sellainen on esimerkiksi tilanne, jossa kyseisen maan viranomainen ei anna tietoa muille kuin diplomaattisille edustajille. 

Finlex: Laki konsulipalvelulain muuttamisesta 12.2.2019 (174/2019)(Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan).