Virkatodistus- ja osoitetiedustelut

Algerian viranomaiset eivät luovuta virkatodistus- tai osoitetietoja suoraan yksityishenkilöille. Algerian toimialueella henkilöä koskevan asiakirjan tai osoitetiedon voi saada vain diplomaattiteitse eli Suomen Algerin suurlähetystön välityksellä.

Katso ohjeet ja tee toimeksianto ulkoministeriön nettisivuilta(Linkki toiselle verkkosivustolle) (avautuu uuteen ikkunaan)

Toimeksiannon jälkeen edustusto välittää nootilla saamansa toimeksiannon Algerian ulkoministeriölle, joka välittää pyynnön edelleen viranomaiselle. Varaudu siihen, että vastauksien saaminen Algerian viranomaisilta kestää usein tavanomaista 2-3 kk kauemmin tai niitä ei saada lainkaan.

Edustustot hoitavat toukokuun 2019 alusta lukien osoite- ja virkatodistuksia koskevia toimeksiantoja ainoastaan erityisestä syystä. Sellainen on esimerkiksi tilanne, jossa kyseisen maan viranomainen ei anna tietoa muille kuin diplomaattisille edustajille. 

Finlex: Laki konsulipalvelulain muuttamisesta 12.2.2019 (174/2019)(Linkki toiselle verkkosivustolle) (avautuu uuteen ikkunaan).