angle-left Nya ambassadörer till Hanoi, Abu Dhabi och Alger

Nya ambassadörer till Hanoi, Abu Dhabi och Alger

Vid sin föredragning fredagen den 20 mars har Republikens president utnämnt följande nya ambassadörer:

Utrikesrådet Ilkka-Pekka Similä till chef för Finlands ambassad i Hanoi (Vietnamn) från och med den 1 september 2015. Han övergår till Hanoi från uppgiften som chef för ambassaden i Abu Dhabi. Similä som inlett sin tjänstgöring vid utrikesministeriet 1989 har arbetat på handelspolitiska och politiska avdelningarna samt på avdelningen för utvecklingssamarbete. Bland Finlands ambassader har han tjänstgjort vid ambassaderna i Wien och Kairo samt vid Finlands ständiga beskickning i Genève som handels- och ekonomisektorchef åren 2004-2007.

Utrikesrådet Riittamaija Swan till chef för Finlands ambassad i Abu Dhabi (Förenade Arabemiraten) från och med den 1 september 2015. Swan övergår till Abu Dhabi från uppgiften som chef för enheten för Europa- och närområdeskommunikation. Hon har också arbetat som utbildningschef och på handelspolitiska och Afrika- och Mellanösternavdelningen Swan inledde sin tjänstgöring vid utrikesministeriet 1987. Bland Finlands ambassader har hon tjänstgjort i Stockholm och Budapest.

Utrikesrådet Tuula Svinhufvud till chef för Finlands ambassad i Algeriet (Alger) från och med den 1 september 2015. För närvarande är Svinhufvud utskottsråd i riksdagens utrikesutskott. Svinhufvud inledde sin tjänstgöring vid utrikesministeriet 1989 och hon har arbetat på Europa- och handelspolitiska avdelningarna samt på avdelningarna för globala ärenden och rättsärenden. Dessutom har hon tjänstgjort vid Finlands beskickningar i Oslo, Santiago de Chile samt i Berlin.