Nya ambassadörer till Hanoi, Abu Dhabi och Alger

Nya ambassadörer till Hanoi, Abu Dhabi och Alger

Vid sin föredragning fredagen den 20 mars har Republikens president utnämnt följande nya ambassadörer:

Utrikesrådet Ilkka-Pekka Similä till chef för Finlands ambassad i Hanoi (Vietnamn) från och med den 1 september 2015. Han övergår till Hanoi från uppgiften som chef för ambassaden i Abu Dhabi. Similä som inlett sin tjänstgöring vid utrikesministeriet 1989 har arbetat på handelspolitiska och politiska avdelningarna samt på avdelningen för utvecklingssamarbete. Bland Finlands ambassader har han tjänstgjort vid ambassaderna i Wien och Kairo samt vid Finlands ständiga beskickning i Genève som handels- och ekonomisektorchef åren 2004-2007.

Utrikesrådet Riittamaija Swan till chef för Finlands ambassad i Abu Dhabi (Förenade Arabemiraten) från och med den 1 september 2015. Swan övergår till Abu Dhabi från uppgiften som chef för enheten för Europa- och närområdeskommunikation. Hon har också arbetat som utbildningschef och på handelspolitiska och Afrika- och Mellanösternavdelningen Swan inledde sin tjänstgöring vid utrikesministeriet 1987. Bland Finlands ambassader har hon tjänstgjort i Stockholm och Budapest.

Utrikesrådet Tuula Svinhufvud till chef för Finlands ambassad i Algeriet (Alger) från och med den 1 september 2015. För närvarande är Svinhufvud utskottsråd i riksdagens utrikesutskott. Svinhufvud inledde sin tjänstgöring vid utrikesministeriet 1989 och hon har arbetat på Europa- och handelspolitiska avdelningarna samt på avdelningarna för globala ärenden och rättsärenden. Dessutom har hon tjänstgjort vid Finlands beskickningar i Oslo, Santiago de Chile samt i Berlin.