Suomen YK-edustusto New Yorkissa hakee määräaikaista tasa-arvoneuvonantajaa

Suomen pysyvä edustusto YK:ssa New Yorkissa hakee kestävän kehityksen ja ihmisoikeuksien yksikköön kielitaitoista, ihmisoikeusasioihin perehtynyttä ja kansainväliseen työskentelyyn soveltuvaa tasa-arvoneuvonantajaa määräaikaiseen tehtävään ajalle 21.10.2024 – 20.10.2026 tai sopimuksen mukaan. Tehtävässä sovelletaan asemamaasta palkatun työntekijän ehtoja.

Tehtävän menestyksellinen hoitaminen edellyttää soveltuvaa ylempää korkeakoulututkintoa (esimerkiksi yhteiskuntatieteen/oikeustieteen maisteri), erinomaista suullista ja kirjallista suomen ja englannin ja tyydyttävää ruotsin kielen taitoa. Muiden virallisten YK-kielten, erityisesti ranskan, taito on eduksi.

Tehtävässä tarvitaan erinomaisia verkottumis- ja vuorovaikutustaitoja, hyviä tiimityötaitoja, joustavuutta, paineensietokykyä ja kykyä itsenäiseen työskentelyyn. Vahva ymmärrys ihmisoikeuskysymyksistä on edellytys tehtävän menestykselliseksi hoitamiseksi. Hakijalta odotetaan taustaa gender- ja tasa-arvokysymyksissä, erityisesti kansainvälisissä yhteyksissä. Aiempi kokemus kansainvälisistä tehtävistä ja YK:sta on etu, samoin kokemus työskentelystä ulkoministeriössä tai EU-instituutioissa. Olemassa oleva työlupa Yhdysvaltoihin katsotaan eduksi.

Tasa-arvoneuvonantajan tehtävä on asiantuntijarooli, jonka asiantuntemus on edustuston johdon sekä koko edustuston käytössä Suomen ulko- ja kehityspolitiikan prioriteettien mukaisesti. Tehtävään kuuluu lisäksi omia vastuualueita, joissa tehtävänhaltija edustaa Suomea kansallisesti YK-kokouksissa ja -tilaisuuksissa sekä EU-koordinaatiokokouksissa. Tehtävässä toimitaan osana kestävän kehityksen ja ihmisoikeuksien yksikköä ja työparina ihmisoikeusvirkamiehen kanssa. Keskeiset työtehtävät ovat:

  • Tasa-arvokysymykset, naisten ja tyttöjen oikeudet ja näihin liittyvät teemat YK:n yleiskokouksen alla, ml. III-komiteassa ja naisten aseman toimikunnassa (CSW)
  • YK:n operatiiviset kehitystoiminnot: YK:n tasa-arvojärjestö UN Womenin johtokunta ja järjestön hallintoon ja rahoitukseen liittyvät kysymykset
  • Sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöjen oikeudet ja Suomen edustaminen YK:n LGBTI-ydinryhmässä
  • Muut sosiaaliseen kehitykseen liittyvät kysymykset soveltuvilta osin
  • Poikkialueellinen yhteistyö ja kumppanuuksien rakentaminen tasa-arvokysymyksissä samanmielisten jäsenmaiden, kansalaisjärjestöjen, YK-järjestöjen ja yksityissektorin kanssa

Vierailuvastuut esim. ministerivierailujen ja korkean tason viikon aikana, sivutapahtumien koordinointi

  • Muut edustuston johdon määräämät tehtävät, ml. sijaistukset.

Määräaikainen työsuhde sisältää 4 kuukauden koeajan. Tehtävässä sovelletaan paikallisesti palkatun työntekijän ehtoja. Työnantaja ei osallistu muutto-, asumis-, lasten koulutus- tai muihin vastaaviin kustannuksiin. Hakijan tulee ottaa huomioon New Yorkin korkeat elin- ja asumiskustannukset.  YK-työn aikataulut edellyttävät ajoittain joustavuutta työajoissa. Tehtävän menestyksellisen hoitamisen kannalta tehtävään kuuluu ajoittain myös osallistumista työillallisille, iltavastaanottoihin ja muihin verkostoitumistilaisuuksiin, sekä virkamatkoille. Työn luonteen vuoksi työtä tehdään pääasiassa läsnä, ajoittainen etätyöskentely on sallittua mahdollisuuksien mukaan.

Tiiviit suomenkieliset hakemukset ja CV:t palkkatoivomuksineen pyydetään lähettämään viimeistään 15.9.2024 sähköpostilla osoitteella [email protected] otsikolla: ”Sukunimi Etunimi Tasa-arvoneuvonantaja 2024”.

Lisätietoja tehtävän sisällöstä antaa lähetystöneuvos Hannele Tikkanen ja työsuhteen ehtoihin liittyviin kysymyksiin vastaa yhteishallintotiimin vetäjä Tuomas Kinnunen. (Sähköpostiosoite muotoa [email protected]). Yleisesti edustuston tehtävistä tietoa löytyy tästä linkistä.

Tehtävään ehdolla olevasta hakijasta tehdään hakijan suostumuksella turvallisuusselvitys (laki turvallisuusselvityksistä 726/2014). Turvallisuusselvitysmenettelystä ja selvityksen kohteen oikeuksista löytyy tarkempia tietoja osoitteesta https://supo.fi/turvallisuusselvitykset(Linkki toiselle web-sivustolle.).

Käsittelemme meille antamiasi henkilötietojasi luottamuksellisesti ja EU:n tietosuojalainsäädännön mukaisesti. Emme siirrä tai luovuta tietojasi eteenpäin ilman perusteltua ja lainmukaista syytä. Tutustu tietosuojakäytäntöömme osoitteesta um.fi/tietosuoja-ulkoasiainhallinnossa(Linkki toiselle web-sivustolle.).

Hakemalla tehtävään, hyväksyt tietosuojakäytännön ja annat suostumuksesi henkilötietojesi käsittelyyn.