Suurlähettiläs, Pysyvä edustaja

Elokuu 2022 -

Ennen nykyistä tehtäväänsä Elina Kalkku työskenteli ulkoministeriössä alivaltiosihteerinä 2015-2022 vastuualueenaan kehityspolitiikka, Afrikka ja Lähi-itä, sekä sitä ennen Amerikkojen ja Aasian osaston osastopäällikkönä 2005-2015, ja vuosina 2000-2005 turvallisuuspolitiikan yksikön päällikkönä ministeriön poliittisella osastolla.

Kalkku aloitti ministeriössä 1983. Ulkomailla hän on aiemmin palvellut Suomen suurlähetystöissä Madridissa ja Brysselissä, Suomen pysyvässä edustustossa Yhdistyneissä Kansakunnissa New Yorkissa sekä Suomen erityisedustustossa Natossa, Brysselissä.

Ulkoasiainhallinnon palveluksessa ollessaan Kalkku on työskennellyt mm. turvallisuuspolitiikan ja kriisinhallinnan, EU-asioiden, YK-asioiden, transatlanttisten suhteiden ja Aasia-suhteiden sekä Lähi-itään ja Afganistaniin liittyvien kysymysten parissa, sekä vienninedistämis- ja kehitysyhteistyötehtävissä. Kalkku oli Suomen turvallisuusneuvostovaltuuskunnan jäsen Suomen viimeisimmän YK:n turvallisuusneuvostokauden aikana 1989-90. Ministeriössä hän on työskennellyt mm. diplomaattiavustajan tehtävässä ulkoasiainministerin kansliassa.

Kalkku on suorittanut oikeustieteen lisensiaatin tutkinnon Helsingin yliopistossa, kansainväliseen oikeuteen liittyen. Hän on syntynyt Helsingissä 1959.  Hän on naimisissa ja perheessä on kaksi aikuista lasta.