Suomen pysyvä YK-edustusto New Yorkissa hakee korkeakouluharjoittelijoita keväälle 2025

Suomen pysyvä edustusto Yhdistyneissä Kansakunnissa New Yorkissa etsii korkeakouluharjoittelijoita alkuvuodelle 2025. YK-edustusto on yksi Suomen suurimpia diplomaattisia edustustoja maailmalla. Henkilökunta työskentelee Suomen ulkopolitiikan tavoitteiden saavuttamiseksi ja Suomen etujen edistämiseksi YK:ssa, jossa on yhteensä 193 jäsenmaata.


Työtehtäviin kuuluu Suomen YK-edustuston virkamiesten avustaminen YK:n yleiskokoukseen, turvallisuusneuvostoon sekä talous- ja sosiaalineuvostoon liittyvissä kysymyksissä (ihmisoikeudet, tasa-arvo, yleiset kehityskysymykset, ympäristö ja kestävä kehitys, hallinto- ja budjettiasiat, laajat rauhan ja turvallisuuden teemat, kuten asevalvonta, humanitaariset kysymykset, alueelliset sekä muut temaattiset kysymykset, kansainvälinen oikeus), osallistuminen kokouksiin ja niistä raportoiminen, tiedonhaku ja taustamateriaalin tuottaminen sekä muut avustavat tehtävät.

Tehtävän hoitaminen edellyttää kiinnostusta kansainvälisiin poliittisiin kysymyksiin ja YK-asioihin. Lisäksi edellytämme erinomaista suullista ja kirjallista suomen kielen taitoa, hyvää englannin kielen taitoa, hyviä IT -taitoja, aktiivisuutta ja joustavuutta. Hyvä ruotsin kielen taito suotava, ja ranskan tai espanjan kielen taito eduksi, muttei välttämätön.

Kirjallinen suomenkielinen hakemus ja ansioluettelo pyydetään lähettämään 3.11.2024 mennessä osoitteeseen [email protected], otsikolla: Sukunimi Etunimi YKE: kk-harjoitteluhakemus ja lisäksi otsikossa pitää mainita kirjainkoodit mihin harjoittelupaikoista haet, esim. ”Sukunimi Etunimi YKE: kk-harjoitteluhakemus A” tai ”Sukunimi Etunimi YKE: kk-harjoitteluhakemus AB”. Hakemuksessa tulee mainita tiedot käytössä olevasta harjoitteluapurahasta, ja jos mahdollista, todistus myönnetystä tuesta tulee liittää hakemuksen. Hakemukseen ei tule liittää muita liitteitä.

Korkeakouluharjoittelijoille maksetaan Kelan työssäoloehdon täyttävä vähimmäispalkka. (v. 2024 on 1399 €, ja v. 2025 osalta ei ole vielä määritetty) Harjoittelu edellyttää yliopiston tuen. Kolmas kuukausi kokonaan työnantajan kustantamana mahdollinen. Harjoittelija vastaa itse matka- ja majoituskustannuksistaan. Työnantaja tarjoaa harjoittelun ajaksi valtion matkavahinkoturvan, joka kattaa matkasairaudet, matkatapaturmat ja matkatavaravahingot, sekä lisäksi vapaa-ajan liikunta- ja viriketoimintatuen.

Alla avoimet harjoittelupaikat.

Aloitus 3.2.2025:

A) Rauhan ja turvallisuuden yksikkö (1 harjoittelupaikka)

B) Kestävän kehityksen ja ihmisoikeuksien yksikkö (1 harjoittelupaikka)

Hallinnollisissa kysymyksissä yhteyshenkilönä toimii hallintovirkailija Jaakko Minkkinen[email protected].

Käsittelemme meille antamiasi henkilötietojasi luottamuksellisesti ja EU:n tietosuojalainsäädännön mukaisesti. Emme siirrä tai luovuta tietojasi eteenpäin ilman perusteltua ja lainmukaista syytä. Tutustu tietosuojakäytäntöömme verkkosivulla:
Tietosuoja ulkoasianhallinnossa(Linkki toiselle web-sivustolle.)

Hakemalla tehtävään, hyväksyt tietosuojakäytännön ja annat suostumuksesi henkilötietojesi käsittelyyn.

  

Tehtävään ehdolla olevasta hakijasta tehdään hakijan suostumuksella turvallisuusselvitys (laki turvallisuusselvityksistä 726/2014). Turvallisuusselvitysmenettelystä ja selvityksen kohteen oikeuksista löytyy tarkempia tietoja Suojelupoliisin sivustolta:

 

Turvallisuusselvitykset(Linkki toiselle web-sivustolle.)