Avoin työpaikka: Assistentti, Johdon tiimi, Suomen YK-edustusto New Yorkissa

New Yorkissa sijaitseva Suomen pysyvä YK-edustusto hakee kielitaitoista, palveluhenkistä, organisointi- ja yhteistyökykyistä assistenttia määräaikaiseen työsuhteeseen ajalle 1.2.2022 – 31.7.2023 tai sopimuksen mukaan. Tehtävän jatko on mahdollinen. Tehtävässä sovelletaan asemamaasta palkatun työntekijän työehtoja.

Tehtävän menestyksellinen hoitaminen edellyttää erinomaista suomen ja englannin kielen suullista ja kirjallista taitoa, asiakaspalveluhenkisyyttä, hyviä organisointi- ja vuorovaikutustaitoja, joustavuutta työajoissa sekä dynaamisen ja nopeatempoisen työympäristön edellyttämää paineensietokykyä.

Johdon tiimiin sijoittuvan assistentin keskeisiä tehtävät ovat mm.

  • edustuston tapahtumien, ml. virtuaalitapahtumien, järjestelyt
  • edustustilaisuuksien järjestelyt
  • protokolla- ja isäntämaayhteyshenkilönä toimiminen
  • kirjeenvaihto ja yhteydenpito eri YK-tahojen kanssa
  • edustuston johdon tukitehtävät ja johdon assistenttien sijaistaminen
  • muut edustuston johdon määräämät tehtävät.

Hakijalta edellytetään hyviä tietoteknisiä taitoja, sopivaa pohjakoulutusta (kuten merkonomi, HSO-sihteeri tai tradenomi) ja aiempaa kokemusta assistentin tehtävistä. Hakijan tulisi tuntea virtuaalikokouksien ja -tilaisuuksien järjestämiseen käytettäviä ohjelmia. Työlupa Yhdysvaltoihin katsotaan eduksi samoin kuin kokemus työskentelystä YK-asioiden parissa tai muutoin kansainvälisessä toimintaympäristössä. Määräaikainen työsuhde sisältää 4 kuukauden koeajan.

Tehtävässä sovelletaan paikallisesti palkatun työntekijän ehtoja. Tehtävään valittava henkilö vastaa itse muutto-, asumis-, lasten koulutus- ja muista vastaavista kustannuksista. Hakijan tulee ottaa huomioon New Yorkin korkeat elin- ja asumiskustannukset.

Tiiviit suomenkieliset hakemukset ja CV:t palkkatoivomuksineen pyydetään lähettämään viimeistään 6.1.2022 sähköpostilla [email protected].

Lisätietoja tehtävän sisällöstä antaa pysyvän edustajan sijainen Miia Rainne ja työsuhteen ehtoihin liittyviin kysymyksiin vastaa yhteishallintotiimin vetäjä Raisa Rautala. (Sähköpostiosoite muotoa [email protected]). Yleisesti edustuston tehtävistä tietoa löytyy tästä linkistä.


Tehtävään ehdolla olevasta hakijasta tehdään hakijan suostumuksella turvallisuusselvitys (laki turvallisuusselvityksistä 726/2014). Turvallisuusselvitysmenettelystä ja selvityksen kohteen oikeuksista löytyy tarkempia tietoja Suojelupoliisin verkkosivulta:

Turvallisuusselvitykset(Linkki toiselle verkkosivustolle)

Käsittelemme meille antamiasi henkilötietojasi luottamuksellisesti ja EU:n tietosuojalainsäädännön mukaisesti. Emme siirrä tai luovuta tietojasi eteenpäin ilman perusteltua ja lainmukaista syytä. Tutustu tietosuojakäytäntöömme ulkoministeriön verkkosivulla:

Tietosuoja ulkoasianhallinnossa(Linkki toiselle verkkosivustolle)

Hakemalla tehtävään, hyväksyt tietosuojakäytännön ja annat suostumuksesi henkilötietojesi käsittelyyn.