Minister Väyrynen besöker Sydostasien

Pressmeddelande 50/2008
14.2.2008

Utrikeshandels- och utvecklingsminister Paavo Väyrynen reser till Sydostasien den 15-23 februari. Minister Väyrynen deltar i republikens president Tarja Halonens statsbesök i Indonesien den 18-19 februari, i Singapore den 20 februari och i Vietnam den 21-23 februari.

Väyrynen deltar under resan i republikens presidents officiella program och träffar ländernas ledning tillsammans med presidenten. I Jakarta håller han ett tal vid ett seminarium om de ekonomiska relationerna mellan Finland och Indonesien och träffar ministerkolleger. På programmet i Singapore står ett ekonomiskt seminarium där även företagsledare deltar. I Vietnam träffar Väyrynen regeringsmedlemmar.

I Väyrynens ministermöten deltar också representanter för en företagsdelegation som reser i presidentens följe. Delegationen för företagsledare leds av Antti Herlin, styrelseordförande i Finlands Näringsliv.

Från Asien reser minister Väyrynen till Egypten för att främja export och internationalisering.

Närmare upplysningar: ministerns specialmedarbetare Ossi Martikainen, tfn 040 592 6769, och ministerns pressattaché Pirjo-Liisa Heikkilä, tfn 040 705 5623