Utrikesministeriet rekommenderar att man undviker resor till Khao Lak och Phi Phi-öarna i Thailand

Pressmeddelande 14/2005
12.1.2005


Utrikesministeriet har ändrat sitt resemeddelande för krisområdet i Thailand efter att ha undersökt situationen på plats i Phuket, hört de thailändska myndigheterna samt jämfört uppgifter med övriga EU-länder.

Utrikesministeriet rekommenderar att man undviker att resa till områden som Khao Lak och Phi Phi-öarna, som drabbades svårt av flodvågorna den 26 december 2004. Områdenas infrastruktur har lidit stor skada. Risken för epidemier i området är liten, men reell.

Enligt Thailands hälso- och turistmyndigheter är det tryggt att resa till området, med undantag för de svårast drabbade områdena, såsom Khao Lak och Phi Phi-öarna.

I de områden där skadorna har varit mera begränsade, såsom i Phuket och Krabi, har röjnings- och reparationsarbetena framskridit snabbt och turismen har delvis redan normaliserats. I turistområdena i Phuket koncentreras skadorna främst till strandgatan vid Patong Beach, som emellertid redan har öppnats för trafik. Skadorna i Karon och Kata Beach är mindre. Det rekommenderas att personer som har för avsikt att resa till turistmål i krisområdena, såsom Phuket eller Krabi, kontaktar researrangören och/eller hotellet för att försäkra sig om de lokala förhållandena.







Thailand: resemeddelande(Länk till en annan webbplats.)