Ansökningstiden för internationella Millennium Youth Camp 2011 har börjat 15 oktober 2010

Ungdomarna spelar en avgörande roll i att lösa framtidens globala utmaningar. Målet för det internationella vetenskapslägret Millennium Youth Camp (MY Camp) är att hitta ungdomar med intresse för matematik, naturvetenskap och teknik och hjälpa dem till en karriär inom dessa områden. Avsikten med MY Camp är också att öka ungdomarnas kännedom om studie- och arbetsmöjligheterna i Finland samt om Stiftelsen Teknikakademiens Millennium teknologipris för tekniska innovationer som förbättrar människans livskvalitet.

My_camp_2010

MY Camp erbjuder en inspirerande och övergripande bild av kompetensen och toppforskningen inom naturvetenskap, matematik och teknik i Finland. Deltagarna skapar nätverk med varandra, med representanter för finländska företag och organisationer samt med framstående forskare. Under lägerveckan får ungdomarna besöka flera finländska företag och högskolor. På programmet står utöver föreläsningar, workshopar och besök hos MY Camps samarbetsparter även projektarbeten i multinationella smågrupper som leds av toppexperter.

Det första MY Camp arrangerades i Helsingfors i juni 2010. Till lägret sändes nästan ettusen ansökningar från 62 länder på alla kontinenter och till lägret valdes slutligen 30 begåvade ungdomar från 14 olika länder. Lägret fick utmärkt respons av både deltagarna och arrangörerna.

MY Camp är gratis för deltagarna. Huvudarrangörerna är Stiftelsen Teknikakademien(Länk till en annan webbplats.) (Öppnar nytt fönster) samt det landsomfattande LUMA-centret(Länk till en annan webbplats.) (Öppnar nytt fönster).

Ansökan till MY Camp 2011

MY Camp 2011 arrangeras 11–17 juni 2011. Ansökningar mottas från ungdomar födda 1992–1995.

Ansökningstiden har börjat 15 oktober och slutar 15 december 2010. Länk till ansökningsblanketten läggs ut på MY Camps webbplats(Länk till en annan webbplats.) (Öppnar nytt fönster). Ansökningsprocessen har två omgångar:

Teman för MY Camp 2011 är:

  • Klimatförändringarna
  • Förnybara naturresurser och energi
  • Vatten
  • ICT (informations- och kommunikationsteknik) och digitalisering samt
  • Tillämpad matematik

Mer information:

Professor Maija Aksela, ordförande för styrgruppen för MY Camp
LUMA-centret, Helsingfors universitet
maija.aksela (at)helsinki.fi, tfn +358 50 514 1450

Riina Vänttinen, projektsamordnare, Stiftelsen Teknikakademien
riina.vanttinen(at)technologyacademy.fi, tfn +358 400 420 922

Kontakt för medierna:

Emilia Erkinheimo, informatör, Stiftelsen Teknikakademien
emilia.erkinheimo(at)technologyacademy.fi, tfn +358 50 5877 144

Webbplatsen för MY Camp:

www.millenniumyouthcamp.fi(Länk till en annan webbplats.) (Öppnar nytt fönster)

Följ oss på Facebook:

http://www.facebook.com/pages/Millennium-Technology-Prize/260718074965(Länk till en annan webbplats.) (Öppnar nytt fönster)