Tua Ekman är konsulatets nya handläggare

Tua Ekman började som handläggare i konsulära ärenden i våras. Tua svarar på telefonen och tar emot passansökningar. 


 

Hej Tua och välkommen till ambassaden! Vem är du och varifrån kommer du? Hur hamnade du i Norge?

 

Tack! Tua heter jag och är hemma från Kimitoön. Första gången jag var i Norge förälskade jag mig i fjordar med klart vatten och sommaren 2000 flyttade jag till Norge för att jobba och uppleva landet. Här fick jag goda vänner och mina barn är födda här. Sedan 2000 har jag varit fast bosatt turvis i både Norge och Finland, samt i flera år bott i Finland men jobbat i Norge. 2021 registrerade jag mig som fastboende i Norge. Jag har arbetat inom kundservice, i huvudsak inom hotellbranschen och i vintras fångade utlysningen om jobb som handläggare i konsulärtjänster min uppmärksamhet och här är jag nu!

 

Hurdana har de första månaderna varit på ambassaden?

Det är många nya områden och mycket fakta att lära! Atmosfären är god och bland kollegorna finns otroligt mycket kunskap på många olika områden. Jag trivs i kundservice och får här träffa många finländare dagligen.

 

Vad saknar du från Finland?

Mina barn och en egen bastu.

 

Har du några tips till de som skal söka om pass?

Var ute i god tid, just nu är det många som behöver pass (Öppnar nytt fönster)! Ta med dokument och ett passfoto enligt instruktionerna på vår hemsida (Öppnar nytt fönster) så går ansökan smidigt.