Norges statsminister Solberg till Finland

Norges statsminister Erna Solberg träffar statsminister Alexander Stubb i Helsingfors torsdagen den 6 november. Det är Solbergs första besök i Finland under hennes statsministerperiod.

Kuva: CF Wesenberg
Vid mötet, som fokuserar på bilaterala och internationella frågor, diskuteras bl.a. ländernas handelsekonomiska samarbete, inbegripet de nordliga områdena, situationen i Ukraina och Ryssland samt aktuella frågor inom EU och EES.

Statsministrarna deltar också i seminariet Northern Future Forum, som Finland är värd för, den 6–7 november. Det är redan fjärde gången som seminariet samlar de nordiska ländernas statsministrar och de baltiska ländernas och Storbritanniens premiärministrar till en informell diskussion. Teman för seminariet, som ordnas i företagsacceleratorn Startup Saunas lokaler på Aalto-universitetets campus i Otnäs, är ett konkurrenskraftigt utbildningssystem och främjandet av företagsverksamhet.

Ytterligare information: Anna-Kaisa Heikkinen, specialmedarbetare (internationella frågor), tfn 040 748 3867 och Päivi Paasikoski, kommunikationschef, tfn 040 547 6279, statsrådets kansli