Utrikesministeriet presenterar sig i Vasa den 25.2.


Utrikesministeriet arrangerar i Vasa måndagen den 25 februari ett presentationstillfälle under ledningen av ministern för nordiskt och närområdessamarbete Jan-Erik Enestam. Vid mötet framträder även direktören för utrikesministeriets östlinje Harry Helenius, som betraktar världsläget efter terror-attackerna. Hur befrämjas Finlands ekonomiska intressen belyses av ambassadsråd Christina Harttila vid UMs handelspolitiska avdelning, medan utrikesministeriets uppgifter under förändring tangeras av administrativa avdelningens chef Pekka Wuoristo. Efter inledningarna finns det möjlighet till frågor och svar. Mötet hålls i Drama-salen i Vasa stadsbbiliotek kl. 16.00-18.00 och inträdet är fritt.

Utrikesministeriet började arrangera regionala presentationstillfällen i olika delar av Finland i slutet av senaste år. Det var för att göra ministeriets verksamhet mera känt för medborgarna, för att berätta om de tjänster ministeriet erbjuder och för att svara på medborgarnas frågor. Hittills har dylika evenemang hållits i Rovaniemi, Uleåborg, Björneborg, Åbo och Tammerfors.

Ytterligare information: chefen för informationsenheten Erja Tikka, tel 09-1341 5818, 040 532 9764 och regionalinformatören vid Österbottens Europainformation Harri Varhama, tel. 010 345




Programm för presentationstillfället