Koronavirusuutiset Israelissa

Koronarajoituksia Israelissa on oleellisesti lievennetty parantuneen tartuntatilanteen ja korkean rokotusasteen ansiosta. Maasta poistuminen ja maahan saapuminen on kuitenkin edelleen luvanvaraista. Kaikilta maahan saapuvilta henkilöiltä vaaditaan negatiivinen COVID-19 –testitulos ja 10-14 päivän karanteeni yksityis- tai hotellimajoituksessa. Rajoitukset saattavat muuttua lyhyellä varoitusajalla.

Maahantulosäännökset

Israel rajoittaa edelleen ulkomaalaisten saapumista maahan. Erityistilanteissa, mm. työmatkaliikenteen osalta, Israeliin matkustavan on ennen matkaansa oltava yhteydessä lähtömaansa Israelin suurlähetystöön ja tiedusteltava maahantuloluvan mahdollisuutta.

Turistiviisumia ei automaattisesti jatketa koronatilanteesta huolimatta. Matkailijan on poistuttava maasta ennen viisuminsa umpeutumista. Mahdollista erityislupaa viisumin pidennykseen on haettava henkilökohtaisesti Israelin sisäministeriöstä (Population Administration Office).

Lisätietoja:

Liikkuminen

Liikkumista ei rajoiteta. Julkinen liikenne on toiminnassa. Kokoontumisia rajoitetaan korkeintaan 100 henkeen ulkotiloissa ja 20 henkeen sisätiloissa. Kasvosuojaimen käyttö julkisissa sisätiloissa on edelleen pakollista ja 2 metrin turvaväliä tulee noudattaa. Ulkona kasvosuojaimen käyttö ei ole enää pakollista.

Kauttakulkuliikenne Israelin kautta ei ole mahdollista. Maahan saapuminen ja maasta poistuminen on edelleen luvanvaraista. Tämä ei koske maasta poistuvia ulkomaalaisia, tai matkustajat, joilla on israelilainen rokotustodistus tai todistus tervehtymisestä.

Israelin ja Palestiinalaisalueen välistä siviililiikennettä saatetaan edelleen rajoittaa ja tarkastuspisteiden aukioloajat voivat vaihdella.

Paikalliset liikkumisrajoitukset saattavat muuttua nopeasti. Seuraa säännöllisesti paikallisia tiedotusvälineitä ja noudata viranomaisten ohjeistuksia.   

Lisätietoja:

Terveys

Kasvosuojaimen käyttö on pakollista julkisissa sisätiloissa. Kuumemittauksista on luovuttu.

Israelin terveysministeriön tuottama seurantasovellus ”HaMagen” ilmoittaa käyttäjälleen mahdollisesta korona-altistumisesta. Sovellus vertaa käyttäjän paikannustietoja Israelin terveysministeriön koronavirustartuntojen tietokantaan. Sovellus on ladattavissa hepreaksi, arabiaksi, englanniksi, venäjäksi ja amharaksi.

Viranomaisten ohje sairastapauksissa on pysyä kotona. Mikäli oireet ovat vakavia, tulee olla yhteydessä terveysministeriön numeroon 101. Kaikkien niiden, joilla on kuumetta yli 38 ja joilla on hengityselinten oireita (hengitysvaikeuksia tai yskää), on pysyttävä kotona kaksi kuumeetonta päivää, riippumatta siitä, onko koronatestaus tarpeen.

Tietoa koronaviruksesta saa myös soittamalla Israelin terveysviranomaiselle numeroon *5400 (hepreaksi) tai 08 624 1010 (palvelua myös englanniksi).

Lisätietoja:

Palvelut

Kaksi rokotusta saaneille, sekä koronasta parantuneille kansalaisille myönnetään digitaalinen todistus, jota näyttämällä pääsee näiden lisäksi myös mm. liikuntasaleille, elokuvateattereihin, kulttuuri- ja urheilutapahtumiin, hotelleihin, ravintoloihin ja rukoustiloihin.

Virastot palvelevat kokoontumisrajoitusten puitteissa. Ravintolat ja kahvilat ovat avoinna rokotetuille asiakkaille, joilla on Israelin terveysministeriön myöntämä rokotus- tai tervehtymistodistus. Koulut ovat siirtyneet läsnäopetukseen. Julkinen liikenne on toiminnassa.

Lisätietoja:

Sanktiot rajoitusten rikkomisesta

Kasvosuojaimia ovat edelleen paikollisia julkisissa sisätiloissa ja julkisessa liikenteessä. Tämä ei koske alle 7-vuotiaita lapsia. Määräysten rikkomisesta voidaan määrätä sakkorangaistus.

Lisätietoja:

Edustuston asiakaspalvelu

Suurlähetystön asiakaspalvelu on avoinna. Otamme vastaan passihakemuksia, väestörekisteri-ilmoituksia ja notaaritoimituksia. Oleskelulupa- ja viisumihakemuksia otamme vastaan tietyin rajoituksin. Ota näissä asioissa yhteyttä ensin suurlähetystöön puhelimitse tai sähköpostitse.

Asiakaspalvelumme on auki ajanvarauksella.

Siirry ajanvaraukseen(Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan)

Suurlähetystöön saapuessasi pyydämme ottamaan huomioon Israelissa tällä hetkellä voimassa olevat säädökset ja liikkumisrajoitukset.

  • Asiakkaiden tulee pestä tai desinfioida kätensä konsulaattiin saapuessaan ja sieltä poistuessaan
  • Kasvosuojaimen käyttö on pakollista
  • Asiakkaiden lähtö- ja tuloajat kirjataan vieraskirjaan

Palvelemme puhelimitse maanantaista perjantaihin klo 09 - 12 välisenä aikana. 

Koronatilanteesta johtuen toimitus- ja käsittelyajat saattavat olla normaalia pidempiä.

Puhelin: +972 3 745 6600

Hätätilanteessa virka-ajan ulkopuolella UM päivystys +358 9 160 55555.

Edustuston verkkosivut (avautuu uuteen ikkunaan)

Sähköposti: [email protected]

Facebook: Finnish Embassy Tel Aviv(Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan)

Twitter: @FinIsrael(Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan)

Asiakaspalvelun ajanvaraus(Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan)

Lisätietoja:

Matkustusilmoitus

Muistutamme kaikkia matkailijoita ja maassa jo oleskelevia tekemään matkustusilmoituksen(Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan).

Jos olet jo tehnyt matkustusilmoituksen ja oleskelusi ulkomailla pitkittyy, on matkustusilmoituksen päättymispäivää syytä muuttaa. Näin saamme tiedon siitä, että olet edelleen maassa ja voimme lähettää sinulle sekä tiedotteita että kyselyitä. Jos olet rekisteröitynyt palveluun, voit muuttaa ilmoitustasi itse. Jos et ole rekisteröitynyt, tee uusi matkustusilmoitus.

Jos matkustusilmoituksessasi ei ole ollut päättymispäivää tai olet palannut suunniteltua aiemmin Suomeen, on ilmoitus syytä poistaa. Jos olet rekisteröitynyt palveluun, voit muokata ilmoitustasi itse. Jos et ole rekisteröitynyt, lähetä poistopyyntö sähköpostiosoitteeseen [email protected]Pyydämme huomioimaan, että ilmoituksen muuttamista ja poistamista koskevien pyyntöjen käsittely on ajoittain ruuhkautunut.