Suomalaista ruokaa esitellään yhteispohjoismaisella osastolla Ranskan ruokamessuilla


SIRHA-messut järjestetään jälleen Ranskan Lyonissa 22.−26.01.2011. Samassa yhteydessä maailman huippukokit kilpailevat ruokamaailman olympialaisissa, Bocuse d'Or -kilpailussa.

SIRHA on hotelli-, ravintola ja catering-alan ammattilaisille suunnattu kansainvälinen messu. Suomi on tänä vuonna mukana yhteispohjoismaisella osastolla yhtenä Pohjoismaiden ministerineuvoston Suomen puheenjohtajuuskauden tapahtumista.

Kiinnostus pohjoismaista ruokaa kohtaan on viime aikoina kasvanut valtavasti paits­i Ranskassa, myös ympäri maailmaa. SIRHA tarjoaa erinomaisen tilaisuuden esitellä pohjoismaista ja suomalaista ruokakulttuuria.

Sunnuntaina vietetään Suomi-päivää



Tänä vuonna pohjoismaista ruokaa esitellään ensimmäistä kertaa yhteisellä osastolla. Tanska, Ruotsi ja Suomi ovat yhdistäneet voimansa näytöskeittiön puitteissa. Myös Pohjoismaiden ministerineuvosto sekä sen alainen Ny Nordisk Mat II (Uusi pohjoismainen ruoka II) -ohjelma ovat osa yhteispohjoismaista osastoa. Osaston suunnittelutyöstä ja toteutuksesta vastaavat Pariisin pohjoismaiset suurlähetystöt. Näytöskeittiössä pääsee maistelemaan uutta pohjoismaista ruokaa.
 
Sunnuntaina 23.1. osastolla keskitytään suomalaiseen ruokaan ja ruokakulttuuriin. Suomen Ny Nordisk Mat -lähettilään, keittiömestari Kim Palhusin suunnitteleman menun keskiössä ovat kauden raaka-aineet. Tarjolla on järvien aarteita, kuten särkeä ja muikkuja sekä näin talviaikaan tietenkin myös juureksia. Tervalla maustettu ja pellavansiemenillä kuorrutettu vasikka herättää taatusti kansainvälisten ruoka-ammattilaisten kiinnostuksen.

Sunnuntaina osastolla vierailee myös Suomea Bocuse d'Or -kilpailussa edustava Matti Jämsen joukkueineen.

Keskiviikkona 26.1. klo 10–11 uuden pohjoismaisen kokkimanifestin allekirjoittaneet huippukokit keskustelevat osastolla siitä, mitä uusi pohjoismainen ruoka on ja mitä se heille merkitsee. Vuonna 2004 laadittu julistus on toiminut Ny Nordisk Mat -ohjelman perustana. Suomesta paikalla ovat keittiömestarit Hans Välimäki ja Mikael Björklund (Ahvenanmaa).