Kolme suomalaistaiteilijaa näyttävästi esillä Pariisin metrossa

Suomalaiset taiteilijat Vilma Pimenoff, Emilia Moisio ja Sami Parkkinen on valittu nuorta eurooppalaista valokuvaa esittelevälle Circulation(s)-festivaalille Pariisissa. Festivaalin päänäyttely on CENTQUATRE (104) -kulttuurikeskuksessa, jossa on esillä José Manuel Gonçalvèsin ja Agnès b:n johtaman juryn valitseman 51 valokuvataiteilijan töitä.  

Näyttely avautui 26.maaliskuuta ja on avoinna kesäkuun loppuun saakka.

Nyt kuudetta kertaa järjestettävä Circulation(s) valokuvafestivaali vie valokuvataidetta myös julkisille paikoille: Pariisin metroon ja Gare de l’Estin rautatieasemalle. Jättikokoisia suurennoksia suomalaisvalokuvaajien teoksista voi nähdä mm. Hotel de Villen, Saint-Michelin ja Luxembourgin metroasemilla kesäkuun loppuun asti.

Vilma Pimenoff (s. 1980) on suomalainen pitkään ulkomailla asunut valokuvataiteilija jonka teoksia on nähty aikaisemmin mm. The Photographers’ Gallery:ssä Lontoossa sekä Galleri VasliSouzassa Ruotsissa. Jury valitsi näyttelyyn Vilma Pimenoffin kulutuskulttuuria kommentoivan sarjan ‘21st Century Still Life’. Teoksia esillä päänäyttelyn lisäksi mm. asemilla: Hotel de Ville, Cité, Trocadero.  www.vilmapimenoff.com(Linkki toiselle web-sivustolle.)

Emilia Moisio (s. 1983) on Lontoossa asuva suomalainen freelance valokuvaaja ja valokuvataiteilija. Hänen teoksiaan on ollut esillä lukuisissa ryhmänäyttelyissä Lontoossa, muunmuassa Photofusionissa ja Leyden Galleryssä. Moisio tutkii tuotannossaan kriittisesti kuvien eri käyttötapoihin ja tulkintaan liittyviä sosiaalisia ja kulttuurisia tapoja. Jury valitsi näyttelyyn Moision sarjan ‘Vieraalla Maalla (In a Foregn Place)’ joka on esillä erityisen laajasti Gare de l’Est asemalla. emiliamoisio.com(Linkki toiselle web-sivustolle.)

Sami Parkkinen (s.1974) on suomalainen valokuvataiteilija. Parkkisen valokuvat ja veistokset tutkivat ihmisen henkisyyttä ja yhteiskunnan tarvetta uudelleenrakentua. Hänen teoksiaan on nähty aikaisemmin mm. The National Portrait Gallery:ssä Lontoossa ja Suomen Valokuvataiteen museolla Helsingissä. Sami Parkkinen on Circulation(s) festivaalin kutsuvierastaiteilija valokuvasarjalla Father and Son. Sarjan teoksia on festivaalin päänäyttelyn lisäksi esillä 12 metroasemalla Pariisissa. www.samiparkkinen.com(Linkki toiselle web-sivustolle.)

Circulation(s)   

26.3. – 26.6.2016

CENTQUATRE-Paris
5 Rue Curial
Paris 75019

www.festival-circulations.com/en/(Linkki toiselle web-sivustolle.)
http://www.104.fr/english/(Linkki toiselle web-sivustolle.)