Blue Lady [revisited]


Carolyn Calsonin kuuluisan solon tanssii Tero Saarinen Thèâtre de Chaillotissa 10-13 maaliskuuta 2010.

Tanssija ja koreografi  Carolyn Calson on nykytanssin suurimpia nimiä. Hän on toteuttanut lukuisia tanssiesityksia eri puolilla maailmaa. Hän on ollut mm. Alwin Nicolaisin solotanssija, perustanut Pariisin Oopperan kokeellisen tanssin ryhmän,  tanssinut ja työskennellyt myös Helsingissä, Venetsiassa ja Tukholmassa. Carolyn Carlson on syntynyt San Franciscossa, mutta hänen vanhempansa olivat suomalaisia. Carolyn Carlsonin ja Tero Saarisen yhteistyö on alkanut Suomen Kansallisbaletissa.

Blue Lady on yksi Carlsonin suurista menestyksistä ja sai kantaesityksen Venetsian La Fenice- teatterissa 1983. Carolyn Carlsonin tanssima Blue Lady on galleria hypnoottisia naiskuvia, kun taas Saarisen tulkinta tuo teokseen mukaan japanilaisen Kabuki-teatterin taiteellisia muotoja.

Tanssija ja koreografi Tero Saarinen  on sukupolvensa mainekkaimmista suomalaisia taiteilijoista. Hän on perustanut oman tanssiryhmän (Company Tero Saarinen) vuonna 1996, jonka ”toiminnan perimmäisenä tarkoituksena on tutkia, edistää ja välittää humaania maailmankuvaa ja inhimillisiä perusarvoja tanssin kielellä” kerrotaan ryhmän verkkosivuilla. Ryhmä on suomalaisen nykytanssin johtavia toimijoita, joka on esiintynyt yli 30 maassa.

Tero Saarinen on saanut useita kansainvälisiä palkintoja ja tunnustuksia. Hänellä on Ranskan Chevalier à l'ordre des Arts et Lettres arvonimi.

Théâtre du Chaillot

Blue Lady [revisited] (solo)
koreografia : Carolyn Carlson
Tero Saarinen

musiikki : René Aubry
lavastus: Frédéric Robert
valosuunnittelu:  Peter Vos
alkuperäinen valosuunnittelu:  John Davis ; Claude Naville
puvustus: Chrystel Zingiro

 





http://www.theatre-chaillot.fr/(Linkki toiselle web-sivustolle.)
http://www.terosaarinen.com/en/(Linkki toiselle web-sivustolle.)