Suomen kielen ja kulttuurin professuuri Tarton yliopistoon

Tarton yliopiston rehtori Jaak Aaviksoo ja Kansainvälisen henkilövaihdon keskuksen CIMO:n johtaja Ulla Ekberg allekirjoittavat professuuria koskevan yhteistyösopimuksen Suomen Tallinnan suurlähetystössä 25. tammikuuta.


Ulla Ekberg ja Jaak Jõerüüt

Viron opetus- ja tiedeministeriö päätöksen perustaa Tarton yliopistoon suomen kielen ja kulttuurin profess1. syyskuuta 2006 taustalla on Jaak Jõerüütin ja Esko Ollilan vuonna 2003 Viron ja Suomen välisestä kulttuuriyhteistyöstä tekemä selvitys ja sen suositukset.

Suomen kielen ja kulttuurin professorin tehtäväksi tulee oppiaineen opetuksen ja tutkimuksen organisointi. Lisäksi professori antaa opetusta ja ohjausta erityisesti maisteri- ja jatko-opintotasoilla. Professuuri sijoitetaan humanistisen tiedekunnan viron ja suomalais-ugrilaisen kielitieteen osastoon.

Suomi on lähettänyt syntyperäisiä Suomen kielen ja kulttuurin lehtoreita Tarton yliopistoon vuodesta 1989 lähtien. Myös uusi professuuri täytetään yhteistyössä Suomen opetusministeriön alaisen Kansainvälisen henkilövaihdon keskuksen CIMO:n kanssa. CIMO julistaa tehtävän haettavaksi Suomessa ja osallistuu professuurin palkkakustannuksiin.