Virkatodistus- ja osoitetiedustelut

Virkatodistukset ja osoitetiedustelut Virosta

Mikäli olet Suomessa ja tarvitset virolaisen virkatodistuksen, voit tilata englanninkielisen virkatodistuksen (sisältäen tarvittaessa myös osoitetiedot) itsestäsi, alaikäisestä lapsestasi tai perunkirjoitusta varten myös muusta lähiomaisesta Viron Helsingissä sijaitsevan suurlähetystön konsuliosaston kautta. Lisäksi asianajotoimisto voi asiakkaan pyynnöstä tilata virkatodistuksen perunkirjoitusta varten.

Ohjeistuksen ja tarkempien tietojen saamiseksi ota yhteyttä Viron suurlähetystön konsuliosastoon sähköpostitse: [email protected]  tai puhelimitse: 09 622 02 88 Ma –To 9-15, Pe 9-13.  

 

Mikäli olet Virossa, niin virkatodistus (sisältäen tarvittaessa myös osoitetiedot) pyydetään paikalliselta rekisteriviranomaiselta. Tallinnassa se on rekisteritoimisto, viroksi Tallinna perekonnaseisuamet ja englanniksi Tallinn Vital Statistics Department.

Virkatodistuspyynnön voi tehdä sähköisesti tai asioimalla henkilökohtaisesti rekisteritoimistossa. Tallinnassa rekisteritoimiston osoite on Pärnu mnt 67, 10135. Löydät englannin- ja vironkieliset hakemuskaavakkeet sekä ohjeistukset rekisteriviranomaisen nettisivuilta. Jos sinulla on Viron henkilökortti tai Viron mobiili-ID, niin voit tehdä sähköisen virkatodistuspyynnön. Rekisteritoimisto ei lähetä virkatodistuksia postitse ulkomaille, vaan todistus on noudettava rekisteritoimistosta. 

Voit tiedustella vanhoja ja epäselviä tietoja Advokaadibüroo Välisõigusabi –nimisestä asianajotoimistosta: Voit asioida toimiston kanssa viroksi, suomeksi, englanniksi ja venäjäksi sähköpostilla: [email protected]. Saat toimistolta hinta-arvion siitä, mitä pyydettyjen tietojen hankkiminen maksaisi.

 

Virkatodistukset ja osoitetiedustelut Suomesta

Voit tiedustella Suomessa asuvan henkilön osoitetta Digi- ja väestötietoviraston osoitepalvelusta, johon voi soittaa ainoastaan Suomesta. Kirjallisiin kyselyihin liittyvistä palveluista Digi- ja väestötietovirasto veloittaa oman hinnastonsa mukaan.

Väestörekisterikeskuksen osoitepalvelu

Väestörekisterikeskuksen palvelut

 

​​​​​​​

​​​​​​​