Suomalaiset koulut

​​​​​​​Tallinnan suomalainen koulu

Kadriorgissa sijaitseva Tallinnan suomalainen koulu on Virossa asuville Suomen kansalaisille tarkoitettu peruskoulu, jonka yhteydessä toimii myös esikoulu 6-vuotiaille.

Peruskoulussa opetusta järjestetään kaikille luokka-asteille esikoulusta aina yhdeksänteen luokkaan saakka. Suomen ulkomaankouluna koulu noudattaa Suomen valtakunnallista opetussuunnitelmaa. Opetuskieli on suomi, mutta kaikki oppilaat opiskelevat myös viroa. Opettajat ovat suomalaisia tai suomeksi opettavia paikallisia opettajia.

Opetustyön lisäksi koulussa tarjotaan myös monipuolista harrastustoimintaa (tanssi-, taide-, ATK-, sähly- ja englanninkerho). Koulussa toimii myös iltapäiväkerho esikoulun, 1. ja 2. luokan oppilaille.

Tallinnan suomalaisen koulun yhteydessä on mahdollista suorittaa myös lukio-opinnot. Opiskelu lukiossa on järjestetty yhteistyössä Eiran aikuislukion kanssa. Lukio-opiskelu on pääsääntöisesti itsenäistä etäopiskelua, mutta kielissä ja matematiikassa on tarjolla kontaktiopetusta.

Yhteystiedot:
Tallinnan suomalainen koulu
Vase 9a, Tallinna
+372 641 1032 (kanslia)
+372 51 28 843 (rehtori)
[email protected]
suomalainenkoulu.ee

Tarton suomalainen koulu

Syksyllä 2000 toimintansa aloittanut Tarton suomalainen koulu toimii Tarton kansainvälisen koulun kanssa samoissa tiloissa kaupungin keskustan tuntumassa. Koulussa annetaan opetusta luokilla 1-9 ja esikoulussa. Opetus tapahtuu eri tavoin kootuissa yhdysluokissa, monissa aineissa yhdessä kansainvälisen koulun kanssa. Viime aikoina koulun oppilasmäärä on ollut noin 15.

Tarton koulu on virallinen suomalainen ulkomaankoulu, ja sen opetuksenjärjestäjänä toimii Tarton Suomalaisen Koulun Yhdistys ry.

Yhteystiedot:
Tarton suomalainen koulu
J. Liivi 2d, 50409 Tartto
+372 56 928 873
[email protected]
www.tartonkoulu.net

​​​​​​​