Suomen Viron-instituutti

Suomen Viron-instituutti (viroksi Soome Instituut) aloitti toimintansa vuonna 1991. Suomen Viron-instituutti ylläpitää, kehittää ja vahvistaa suomalais-virolaista kulttuuriyhteistyötä.

​​​​​​​Instituutin tavoitteena on välittää ennakkoluulottomasti suomalaista taidetta, kulttuuria, osaamista ja kansalaisyhteiskunnan arvoja Virossa. Tavoitteen saavuttamiseksi instituutti osallistuu kulttuuri- ja koulutustilaisuuksien järjestämiseen sekä tukee suomalaisten kulttuurialan ammattilaisten kansainvälistä liikkuvuutta ja suomen kielen opetusta Virossa.

Instituutilla on toimitilat sekä Tallinnassa että Tartossa. Tartossa instituutilla on yliopiston kupeessa viihtyisä kirjasto, jonka kokoelmiin kuuluu suomalaista kirjallisuutta sekä suomeksi että viroksi. Yli 4000 julkaisun lisäksi kirjastolla on hyvä valikoima sanoma- ja aikakauslehtiä sekä lautapelejä.

Instituutti on osa Suomen kulttuuri- ja tiedeinstituuttien verkostoa, johon kuuluu 17 eri puolilla maailmaa sijaitsevaa instituuttia. Instituutin rahoituksesta vastaa Suomen opetus- ja kulttuuriministeriö. Hankkeita rahoittavat myös säätiöt, kohdemaan yhteistyökumppanit sekä yritykset.

Lisätietoja:

Yhteystiedot:
​​​​​​​Tallinna
Harju 1, EE 10146 Tallinn
+372 6313 917
[email protected]

Tartto
Ülikooli 11, EE 51003 Tartu
+372 7427 319
Ma-Pe 10-16, Ke 10-18. Kuukauden viimeisenä perjantaina suljettu.
[email protected]