Muut kulttuurikeskukset

​​​​​​​Granö-keskus, Villa Tammekann

Arkkitehti Alvar Aalto suunnitteli Tartossa sijaitsevan Villa Tammekannin vuonna 1932 professori August Tammekannin perheen kotitaloksi. Nyt talossa toimii Turun yliopiston ja Tarton yliopiston Granö-keskus.

Turun Yliopistosäätiö osti rakennuksen Tammekannin lapsilta vuonna 1998, ja se avattiin saneerattuna vuonna 2000. Keskus on nimetty Turun yliopiston entisen rehtorin ja Tarton yliopiston maantieteen professorin J. G. Granön mukaan. J. G. Granö oli yksi kuudesta Tarttoon 1920-luvun alussa kutsutusta suomalaisesta professorista, ja hän toimi ansiokkaasti suomalais-virolaisen yliopistoyhteistyön hyväksi.

Villa Tammekann on ainoa Aallon suunnittelema rakennus Virossa ja koko Baltiassa, ja se liitettiin vuonna 2012 kansainväliseen arkkitehtuurisesti merkittävien talojen Iconic Houses -verkostoon.

Villa Tammekann toimii tutkijaresidenssinä, jossa yliopistolaiset, stipendiaatit ja tutkijat voivat tehdä työtään rauhallisessa, kodinomaisessa ympäristössä. Lisäksi talossa voivat vierailla ryhmät ja arkkitehtuurin ystävät sopimuksen mukaan. Talossa voi järjestää mm. erilaisia yritystilaisuuksia ja seminaareja tarjoiluineen.
​​​​​​​
Talossa on kaksi kahden hengen huonetta ja kolme yhden hengen huonetta sekä kokoustilat. Yöpymiseen kuuluu aamiainen ja sauna. Villa Tammekannin isäntäpari Tuula Sipilä ja Harri Sundell kertoo mielellään lisää vierailuista ja talon käytöstä.

Yhteystiedot:
Villa Tammekann
F. R. Kreutzwaldi 6, 51006 Tartu
[email protected]
www.villatammekann.fi 
www.facebook.com/villatammekann

Tampere Maja

Tampere Maja on Tarton ja Tampereen kaupunkien kulttuuri- ja yhteistyökeskus. Tarton keskustassa sijaitseva, vuonna 1737 valmistunut rakennus on Tarton vanhimpia säilyneitä hirsitaloja. Aikaisemmin asuin- ja liikehuoneistona ollut talo remontoitiin v. 1995 - 1997 ja avattiin Tampere Majana 13. syyskuuta 1997.

Tampere Majassa on taidegalleria, jossa näyttelyt vaihtuvat neljän viikon välein. Talossa järjestetään myös kirjallisuusiltoja, konsertteja, seminaareja ja muita kulttuuritapahtumia. Tampere Maja on lisäksi tartonsuomalaisten kohtaamispaikka.

Tampere Majassa on tunnelmallinen ja kodikas vierasmaja, jonka kuuteen huoneeseen mahtuu yöpymään yhteensä 18 henkeä. Majoituksen voi varata puhelimitse tai sähköpostitse. Vierasmajan asiakkaat voivat pysäköidä autonsa talon sisäpihalle. Tampere Majan saunan ja kellarisalin voi vuokrata viihtyisää illanviettoa varten.

Tampere Majaa hallinnoi Tampereen ja Tarton kaupunkien yhteinen säätiö (Tampere Maja-säätiö). Tampere Majan vierasmajan vastaanotto on avoinna joka päivä kello 8 - 20, näyttelytila on avoinna joka päivä kello 10 - 18.                                  

Yhteystiedot:    
Tampere Maja
Jaani 4, 51007 Tartu
Tel: +372 7386 300
[email protected]
www.tamperemaja.ee