Suomalainen Pyhän Pietarin seurakunta Tallinnassa

Suomalaisen seurakunnan, Soome Püha Peetruse kogudus, piiriin kuuluvat kaikki Virossa asuvat ja matkustavat suomalaiset. Toimintakielenä on suomen kieli ja seurakunnassa palvelee Suomen evankelis-luterilaisen kirkon lähettämä pappi.

Seurakunnan jäseneksi voi liittyä kristillisen kasteen saanut henkilö täyttämällä liittymislomakkeen, joka löytyy kotisivuilta ja maksamalla jäsenmaksun. Liittyminen ei edellytä kirkosta eroamista Suomessa. Liittymislomakkeen voi myös pyytää seurakunnan toimistosta. Vuosittaiset jäsenmaksut tukevat seurakunnan toimintaa, erityisesti lapsi- ja diakoniatyötä.

Seurakuntakoti ja toimisto sijaitsevat Tallinnan keskustassa (Pärnu maantee 8-6 5.krs). Toiminnan painopiste on Tallinnassa. Messuun kokoonnutaan sunnuntaisin klo 10 ruotsalaisessa Pyhän Mikaelin kirkossa (Rüütli 9), sillä seurakunnalla ei ole omaa kirkkoa. Kirkolliset toimitukset kuten kaste, konfirmaatio, häät ja hautajaiset toimitetaan suomenkielellä tai tarvittaessa kaksikielisenä. Seurakuntatyön painopisteinä ovat messun lisäksi diakonia- ja lapsityö sekä musiikkitoiminta. Pappi on myös valmis kuuntelemaan ja keskustelemaan.

Tallinnan suomalainen seurakunta kutsuu suomalaisia hiljentymään yhdessä ja viettämään kristillisiä juhlia, näin seurakunta tukee suomalaisten perinteiden säilymistä ja siirtymistä. Seurakuntakodilla kokoonnutaan arkisin tiistaisin Raamattu- ja lauluhetkeen kirkkovuoden aiheineen tai hiljaisuuden rukouslauluhetkeen. Alle kouluikäiset vanhempineen ovat tervetulleita kirkkomuskariin laulamaan, leikkimään ja tutustumaan toisiin suomalaisiin perheisiin. Seurakuntakodilla on myös Pohjantähti kirkkokuoron harjoitukset. Kauneimmat joululaulut lauletaan eri puolilla Viroa.

Seurakunnan yhteistyökumppaneita ovat Suomen suurlähetystö, Suomi-instituutti, suomalaiset koulut Tallinnassa ja Tartossa, Inkeri-seura, Suomen Pojat ja Suomi-seurat. Yhteys suomalaisten ystävyysseurakuntien kanssa tukee seurakuntaa.

Yhteystiedot:

http://soome.eelk.ee/

Tallinnan suomalainen Pyhän Pietarin seurakunta 
Pärnu mnt 8-6, 10148 Tallinna
Kirkkoherra Hannele Päiviö
+ 372 562 50930
[email protected]

Turistipappi Markku Päiviö
+372 56931123
[email protected]