Sata päivää sataan – Suomen suurlähetystön pihalla lauletaan ja syödään yhdessä

LA 26.8. Suomen suurlähetystössä, Kohtu 4, klo 16.30 alkaen ruokailu, klo 18.30 yhteislaulutilaisuus.

Suomen suurlähetystön pihalla kaikuvat yhteislaulut suomeksi ja viroksi elokuun viimeisenä lauantaina.  Tuolloin on jäljellä sata päivää sataan eli Suomen 100-vuotispäivään. Kansanjuhlaa vietetään eri puolilla Suomea ja ulkomailla. Tallinnassa lauletaan molemmissa maissa tuttuja lauluja Poliisin ja rajavartiolaitoksen (PPA) orkesterin kanssa.

Kuva: PPA orkester
Viron poliisin ja rajavartiolaitoksen puhallinorkesteri esiintyy suurlähetystön sisäpihalla lauantaina klo 18 alkane. Tilaisuus on kaikille avoin!

Yhteislaulutilaisuuden valikoima perustuu pian julkaistavaan ”100 laulua” -yhteislaulukirjaan, joka kootaan Suomen ja Viron 100-vuotisjuhlien kunniaksi. Laulut ovat liikkuneet, kuten ihmisetkin, yli Suomenlahden. Moniin liittyy tarinoita ja muistoja. Niistä kertoo laulamisen lomassa kirjan koostaja Mikko Savikko.

PPA:n orkesteri tulee paikalle koko vahvuudessaan.  Yhteislaulut ja orkesterin esitykset vuorottelevat. Valikoima ulottuu Sibeliuksesta Georg Otsiin ja Kulkurin valssista Mikki hiireen merihädässä.  PPA on saanut osan nuoteista Helsingin poliisin puhallinorkesterilta, joten musiikki kulkee nyt myös ihan konkreettisesti nuotteina yli Suomenlahden.

Suomalaisvirolaisia yhteislauluja harjoiteltiin jo Viru Folkissa Käsmussa.

Ennen yhteislaulua on ”Finnish Your Dinner” –tapahtuma eli suuri yhteisruokailu. Jokainen osallistuja tuo yhteiseen juhlapöytään omat ruokansa ja juomansa piknik-henkisesti. Koska pöytätilaa on rajoitetusti, tapahtumaan on ollut ennakkoilmoittautuminen. Lähetystön pihan 120 paikka varattiin loppuun alle kolmessa tunnissa. Yhteisiä illallisia on suuri määrä pitkin Suomea ja ulkomailla aina Kuala Lumpurista Buenos Airesiin.

Yhteislaulutilaisuuteen sen sijaan mahtuvat kaikki nekin, joille ei riittänyt paikkaa ruokapöydästä. Paikalle kannattaa tulla hyvissä ajoin, sillä PPA:n orkesteri aloittaa ”lämmittelyn” jo ennen varsinaisen yhteislaulutilaisuuden alkua suomalaishenkisellä puhallinmusiikilla.

Aikataulu:

Klo 16:30-18:30 Finnish Your Dinner 

Klo 18.30–20.30 Suomalaisvirolainen yhteislaulutilaisuus
- PPA:n orkesteri aloittaa jo klo 18 alkaen ennen varsinaisen tilaisuuden alkua

HUOM! Medialle on kuvausmahdollisuus koko tapahtuman ajan. 

Lisätiedot:
Hannele Valkeeniemi, lehdistöneuvos, [email protected], +372 511 8548

Lue lisää: