Raportti Suomen ja Viron suhteiden tulevaisuudesta

Pääministeri Matti Vanhanen ja Viron pääministeri Andrus Ansip vastaanottivat keskiviikkona 25.6. Helsingissä selvityksen, jossa on kaiken kaikkiaan 55 suositusta sekä visio Suomen ja Viron suhteista vuonna 2030.

Selvitystyön tarkoituksena oli etsiä ideoita siihen, miten Suomi ja Viro muiden Itämeren alueen maiden kanssa voivat vastata globalisaation haasteisiin ja samalla ottaa huomioon EU:n Lissabonin strategian tavoitteet.

Suomen Viron-suurlähettiläänä toimineen Jaakko Blombergin ja Pohjoismaiden investointipankin varatoimitusjohtaja Gunnar Okkin laatima raportti painottuu Suomen ja Viron kansainvälisen kilpailukyvyn tekijöihin, erityisesti tieteeseen, teknologiaan ja innovaatioihin.

Selvityksessä on kaiken kaikkiaan 55 suositusta sekä visio Suomen ja Viron suhteista vuonna 2030. Se on selvitysmiesten näkemys siitä, minkälaisiksi Suomen ja Viron suhteet voivat kehittyä 22 vuodessa.

Suomen ja Viron yhteistyön mahdollisuudet -raportti on järjestyksessään toinen Suomen ja Viron suhteita käsittelevä selvitys. Pankinjohtaja Esko Ollilan ja suurlähettiläs Jaak Joeruutin laatima Suomi ja Viro Euroopan unionissa -selvitys valmistui vuonna 2003.





Suomen ja Viron yhteistyömahdollisuudet 2008(Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan)