Myös lemmikki tarvitsee passin

Lemmikkieläinten tuontivaatimukset EU:n jäsenmaiden, siis myös Suomen ja Viron välillä tiukentuivat lokakuun alussa, kun siirtymäaika EU:n uusiin yhteisiin vaatimuksiin loppui.

Koirilla, kissoilla ja freteillä eli kesyhillereillä on oltava
tunnistusmerkintä. Eläin merkitään mikrosirulla tai selkeästi luettavalla tatuoinnilla. Tunnistusmerkintä tulee tehdä ennen raivotautirokotuksen antamista.

Eläin tulee rokottaa raivotautia vastaan. Raivotautirokotus on annettava ja tarvittaessa uusittava rokotteen valmistaneen laboratorion suositusten mukaisesti. Eläinlääkäri merkitsee raivotautirokotuksen viimeisen voimassaolopäivän lemmikkieläinpassiin.

Suomeen tuotavilla koirilla ja kissoilla on lisäksi oltava eläinlääkärin antama todistus, josta ilmenee, että eläin on enintään 30 päivää ennen sen saapumista Suomeen lääkitty ekinokokkoosia aiheuttavia heisimatoja vastaan. Koirilta ja kissoilta ei vaadita heisimatolääkitystä, jos eläin tuodaan Suomeen 24 tunnin kuluessa siitä, kun se on viety pois Suomesta. Viro ei vaadi heisimatolääkitystä tuotavilta lemmikkieläimiltä.

Lemmikkipassi pakollinen

Eläinlääkärin antama lemmikkieläimen todistus eli ns. lemmikkieläinpassi on nyt pakollinen niille kissoille, koirille ja freteille, jotka matkustavat EU-maiden välillä. Passiin merkitään muun muassa kuvaus eläimestä sekä tiedot omistajasta, tunnistusmerkinnästä, rokotuksista, heisimatolääkityksestä ja raivotaudin vasta-ainetutkimuksista.

Ensikäden tietoja rokotuksista ja lemmikkieläinpassista saa
eläinlääkäreiltä ja -klinikoilta.

Lisätietoja:
Suomen maa-ja metsätalousministeriö www.mmm.fi
Viron maa-ja metsätalousministeriö www.agri.ee















Suomen maa-ja metsätalousministeriö(Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan)

Viron maa-ja metsätalousministeriö(Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan)