Hajavaloa Viron taideteollisuusmuseossa

Hajavaloa III -näyttelyssä on esillä töitä viideltä suomalaiselta muotoilijalta ja taiteilijalta, jotka käyttävät materiaalinaan lasia.


Liisa Ikävalkon kotilo

Hajavaloa III on kolmas Liisa Ikävalkon, Päivi Kekäläisen, Esko Kurvisen, Riikka Latva-Somppin ja Anna Schroderuksen yhteinen lasinäyttely.

Hajavaloa-ryhmän jäsenet ovat muotoilijoita ja taiteilijoita. Kukin heistä toimii itsenäisenä lasin ammattilaisena Helsingissä (osa muun työn lisäksi), on osallistunut lukuisiin näyttelyihin koti- ja ulkomailla sekä toiminut alan tutkimus- tai opetustehtävissä.

He työstävät lasia erilaisia tekniikoilla, osa puhaltamalla, toiset mm. patê de verre -tekniikalla, yhteensulattamalla ja erilaisilla hiontatekniikoilla. Näyttelyn teokset ovat pääosin vuodelta 2003.




Esko Kurvinen

Liisa Ikävalko on toiminut itsenäisenä lasitaiteilijana vuodesta 1993 lähtien, vuodesta 2002 alkaen Pot Viaporin -työhuoneella Suomenlinnassa, Helsingissä, sekä kuvataideopettajana vuodesta 1990.

Päivi Kekäläinen on työskennellyt lasitaiteilijana vuodesta 1990 lähtien sekä toiminut opetus- ja muissa työtehtävissä koti- ja ulkomailla.

Esko Kurvinen on toiminut teollisena muotoilijana vuodesta 1997 ja tutkijana vuodesta 1999 lähtien. Kurvinen on ollut mukana Hytti ry:n lasistudion toiminnassa vuodesta 1997 osallistuen aktiivisesti uunien suunnitteluun ja rakennukseen. Lisäksi hän on toiminut sivutoimisena tunti-opettajana Taideteollisessa korkeakoulussa vuosina 2000-01.




Annan Schroderus

Riikka Latva-Somppi on työskennellyt itsenäisenä lasimuotoilijana Helsingissä Hytti ry:n lasistudiossa vuodesta 1997, sekä opetustehtävissä mm. sivutoimisena tuntiopettajana Taideteollisessa korkeakoulussa vuodesta 1994.

Anna Schroderus on työskennellyt itsenäisenä taidekäsityöläisenä Hytti ry:n lasistudiolla Suomenlinnassa vuodesta 1997 lähtien. Hän toimii osakkaana kahdessa helsinkiläisessä taidekäsityökaupassa (Okra ja B34) osallistuen aktiivisesti niiden kehittämiseen. Schroderus on työskennellyt sivutoimisena tuntiopettajana Taideteollisessa korkeakoulussa vuosina 1999 ja 2003.

Viron muotoilu- ja taideteollisuudmuseon on avoinna ke-su 11-18
os. Lai 17, Tallinna

Hajavaloa III näyttely on esillä 20.11.2004 - 16.1.2005






Viron muotoilu- ja taideteollisuudmuseo(Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan)

Hajavaloa III (avautuu uuteen ikkunaan)