Kimmo Kiljusen kirjasta käännös viroksi

Kansanedustaja Kimmo Kiljusen kirjasta "Valtiot ja liput" on tehty vironkielinen käännös. Teos julkaistiin tiistaina Suomen suurlähetystössä Tallinnassa.

Kiljusen kirjaa on ehditty jo aiemmin kääntää muille kielille, muun muassa romaniaksi. Teoksessa esitellään maailman valtiot sekä liput ja kerrotaan yleisesti näiden historiasta. Myös maiden valtiojärjestelmää esitellään lyhyesti.

Tekijän itsensä mukaan kirja soveltuu moneen käyttötarkoitukseen, kuten koulujen kirjastoihin. Teksti on tästäkin syystä Kiljusen mukaan pyritty rakentamaan siten, että kirjan käyttöarvo säilyy, eikä teos vanhene muutaman vuoden kuluessa.


Julkistustilaisuudessa oli arvovaltaista yleisöä. Kiljunen itse pöydän päässä.

Taustat kunnossa

Kirjan vironkielisen käännöksen julkaisu tapahtui Suomen Tallinnan suurlähetystössä. Paikalla oli suurlähettiläs Blombergin lisäksi myös muun muassa virolaisia kansanedustajia sekä Viron parlamentin puhemiehistöä.

Kiitospuheessaan Kiljunen kiitteli virolaisen kustantajansa ripeää ja laadukasta toimintaa, sekä esitti kiitoksensa käännöstyöstä vastanneelle tulkille ja muille projektia tukeneille tahoille.