Helsingforskonferensens rapport har utkommit - Helsingforsprocessen fortsätter


Den 2-4 december 2002 anordnades i Helsingfors den internationella "Helsinki Conference 2002: Searching for Global Partnerships". Temat för konferensen var att förstärka de globala partnerskapen och att främja en mer balanserad global administration.

Slutrapporten för Helsingforskonferensen finns på konferensens nätsida(Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan). Rapporten innehåller sammandrag från konferensen av utbytet ur olika synvinklar beträffande den globala administrationen. I rapporten ingår också en sammanfattning av utrikesminister Erkki Tuomioja där han anger riktningen för fortsättningen på Helsingforsprocessen. Finlands regering har förbundit sig att främja en mångsidig dialog i syfte att finna mer demokratiska och effektiva medel än tidigare för att behärska globaliseringen genom att förbättra dialogen och samverksamheten mellan olika partner.

Med hjälp av Helsingforskonferensens nätsidor är det möjligt att följa med hur processen fortskrider. Ni kan, helst med e-post, sända in era eventuella kommentarer och förslag om fortsättningen på processen.

Tilläggsupplysningar: ambassadör Ilari Rantakari, utrikesministeriet, [email protected] och tel. +358 9 160 05 eller koordinator Pauliina Arola, Crisis Management Initiative, [email protected], tel. +358 9 698 7024