Koronavirusuutiset Algeriassa

Koronavirusuutiset Algeriassa

Algerian maa- ja merirajat sekä kaupalliset lentoyhteydet pysyvät edelleen pääosin suljettuina. Erityislentoja ja meriyhteyksiä on kuitenkin avattu rajoitetusti. Maahan saapuvien on esitettävä todistus saadusta täydestä koronarokotussarjasta sekä alle 36 tuntia ennen matkan alkamista tehdystä negatiivisesta PCR-testistä. Sen lisäksi maahantulon yhteydessä tehdään antigeenitesti. Koronavirusepidemian tämänhetkiset rajoitukset Algeriassa ovat voimassa 25.1.2022 asti.

Liikkuminen

  • Algerian maa- ja merirajat sekä kaupalliset lentoyhteydet pysyvät edelleen pääosin suljettuina. Erityislentoja ja meriyhteyksiä on kuitenkin avattu rajoitetusti. Maahan saapuvien on esitettävä todistus saadusta täydestä koronarokotussarjasta sekä alle 36 tuntia ennen matkan alkamista tehdystä negatiivisesta PCR-testistä. Sen lisäksi maahantulon yhteydessä tehdään antigeenitesti.
  • Joukkokokoukset on kielletty.  Kanssaihmisiin on säilytettävä metrin etäisyys.
  • Julkinen kaupunkiliikenne (bussit, raitiovaunut, taksit, metro) toimii hygieniamääräysten vallitessa.  

Palvelut​​​

  • Koulut on päätetty sulkea 20.-30.1.2022 väliseksi ajaksi tartuntojen leviämisen estämiseksi.
  • Koronapassi on sisäänpääsyn edellytys kaikkiin yleisötiloihin ja -tapahtumiin.
  • Ravintoloissa ja hotelleissa hygieniasäännöt tulee merkitä asiakkaiden nähtäviksi, hengityssuojaimia tulee käyttää niissä, ja turvavälejä tulee noudattaa.

Terveys

  • Hengityssuojaimen käyttö on pakollista julkisissa sisätiloissa sekä liikennevälineissä.
  • Algeriassa otetut koronavirusnäytteet analysoidaan Alger'n Institut Pasteurissa sekä kaikkiaan 32 PCR-testivalmiuden omaavassa alueellisessa laboratoriossa.
  • Algerian terveysministeriön mukaan maassa on 82.716 sairaalapaikkaa, joista 60 % on tilanteen mukaan käytettävissä koronaviruspotilaiden hoitoon.  Hengityskoneita maassa on 5787, ja 64 sellaisella varustettua ambulanssia.

Ohjeistus viisumin ja oleskeluluvan jatkamiseksi

Viisumin ja oleskeluluvan jatkoon liittyen ole yhteydessä olin- tai asuinpaikkasi lupatoimistoon (Bureau de la Circulation des Étrangers de la Wilaya).

Linkit

Edustuston kotisivut

Paikallisviranomaisten tiedotteita ja matkustusrajoituksia(Linkki toiselle verkkosivustolle)

Edustuston poikkeusaukioloajat ja rajoitukset asiakaspalveluun

Edustuston asiakaspalvelu on avoinna maanantaista torstaihin klo 9 – 12.  Legalisoinnit maanantaisin 9-12. 

Matkustusilmoitus

Suurlähetystö suosittelee matkustusilmoituksen(Linkki toiselle verkkosivustolle) tekemistä kaikille matkailijoille ja maassa jo oleskeleville