Koronavirusuutiset Algeriassa

Koronavirusuutiset Algeriassa

Algerian maa- ja merirajat sekä kaupalliset lentoyhteydet pysyvät edelleen pääosin suljettuina, vaikka Algeria on ilmoittanut avaavansa rajoja asteittain kesäkuun alusta alkaen. Joitakin erityislentoja on sallittu. Maahan saapuvien on esitettävä todistus alle 36 tuntia ennen matkan alkamista tehdystä negatiivisesta PCR-testistä. Sen lisäksi maahantulon yhteydessä tehdään antigeenitesti. Koronavirusepidemian tämänhetkiset rajoitukset Algeriassa ovat voimassa 9.11.2021 asti.

Liikkuminen

  • Algerian ulkorajat on suljettu ja kansainvälinen ilma- ja meriliikenne keskeytetty toistaiseksi. Joitakin erikoislentoja on järjestetty kesäkuusta 2021 lähtien. Maahan saapuvien on esitettävä todistus alle 36 tuntia ennen matkan alkamista tehdystä negatiivisesta PCR-testistä. Sen lisäksi maahantulon yhteydessä tehdään antigeenitesti.
  • Joukkokokoukset on kielletty.  Kanssaihmisiin on säilytettävä metrin etäisyys.
  • Julkinen kaupunkiliikenne (bussit, raitiovaunut, taksit, metro) toimii rajoitetusti tiukkojen hygieniamääräysten vallitessa.  

Palvelut​​​

  • Ravintolat ja hotellit saavat ottaa 50% kapasiteetistaan asiakkaita, hygieniasäännöt tulee merkitä asiakkaiden nähtäviksi, hengityssuojaimia tulee käyttää niissä, ja turvavälejä tulee noudattaa.

Terveys

  • Hengityssuojaimen käyttö on pakollista julkisissa sisä- ja ulkotiloissa sekä yksityisautoissa.
  • Algeriassa otetut koronavirusnäytteet analysoidaan Alger'n Institut Pasteurissa sekä kaikkiaan 32 PCR-testivalmiuden omaavassa alueellisessa laboratoriossa.
  • Algerian terveysministeriön mukaan maassa on 82.716 sairaalapaikkaa, joista 60 % on tilanteen mukaan käytettävissä koronaviruspotilaiden hoitoon.  Hengityskoneita maassa on 5787, ja 64 sellaisella varustettua ambulanssia.

Ohjeistus viisumin ja oleskeluluvan jatkamiseksi

Viisumin ja oleskeluluvan jatkoon liittyen ole yhteydessä olin- tai asuinpaikkasi lupatoimistoon (Bureau de la Circulation des Étrangers de la Wilaya).

Linkit

Edustuston kotisivut

Paikallisviranomaisten tiedotteita ja matkustusrajoituksia(Linkki toiselle verkkosivustolle)

Edustuston poikkeusaukioloajat ja rajoitukset asiakaspalveluun

Edustuston asiakaspalvelu on avoinna maanantaista torstaihin klo 9 – 12.  Legalisoinnit maanantaisin 9-12.  Edustusto on keskeyttänyt viisumihakemusten käsittelyn toistaiseksi Algerian maahantulorajoituksista johtuen.

Matkustusilmoitus

Suurlähetystö suosittelee matkustusilmoituksen(Linkki toiselle verkkosivustolle) tekemistä kaikille matkailijoille ja maassa jo oleskeleville