Koronavirusuutiset Algeriassa

Koronavirusuutiset Algeriassa

Algerian maa- ja merirajat sekä kaupalliset lentoyhteydet pysyvät edelleen suljettuina. Joitakin erityislentoja on sallittu. Ulkonaliikkumiskielto Alger'ssa ja 18 muussa maakunnassa klo 24 - 04. Koronavirusepidemian tämänhetkiset rajoitukset Algeriassa ovat voimassa 22.5.2021 asti.

Liikkuminen

  • Algerian ulkorajat on suljettu ja kansainvälinen ilma- ja meriliikenne keskeytetty toistaiseksi. Kotimaan lennot avattiin asteittain joulukuussa 2020.
  • Joukkokokoukset on kielletty.  Kanssaihmisiin on säilytettävä metrin etäisyys.
  • Julkinen kaupunkiliikenne (bussit, raitiovaunut, taksit) toimii rajoitetusti tiukkojen hygieniamääräysten vallitessa.  Alger'n metro ei liikennöi.
  • Alger'ssa ja 18 muussa maakunnassa on ulkonaliikkumiskielto klo 24 – 04 (Alger, Adrar,  Batna, Bejaia, Blida, Boumerdes, Constantine, El Oued, Jijel,Laghouat, M'Sila, Oran, Ouargla, Sétif, Sidi Bel Abbes, Tébessa, Tipaza​​​​​​​, Tizi-Ouzou ja Touggourt).

Palvelut

  • Liikuntatilat, virkistysalueet ja puistot, nuorisotilat ja kulttuurikeskukset avattiin uudelleen 3.2.
  • Ravintolat ja hotellit saavat ottaa 50% kapasiteetistaan asiakkaita, hygieniasäännöt tulee merkitä asiakkaiden nähtäviksi, hengityssuojaimia tulee käyttää niissä, ja turvavälejä tulee noudattaa.
  • Moskeijat on avattu velvoittaen ne noudattamaan tarkkoja turvaohjeita.

Terveys

  • Hengityssuojaimen käyttö on pakollista julkisissa sisä- ja ulkotiloissa sekä yksityisautoissa.
  • Algeriassa otetut koronavirusnäytteet analysoidaan Alger'n Institut Pasteurissa sekä kaikkiaan 32 PCR-testivalmiuden omaavassa alueellisessa laboratoriossa.
  • Algerian terveysministeriön mukaan maassa on 82.716 sairaalapaikkaa, joista 60 % on tilanteen mukaan käytettävissä koronaviruspotilaiden hoitoon.  Hengityskoneita maassa on 5787, ja 64 sellaisella varustettua ambulanssia.

Ohjeistus viisumin ja oleskeluluvan jatkamiseksi

Viisumin ja oleskeluluvan jatkoon liittyen ole yhteydessä olin- tai asuinpaikkasi lupatoimistoon (Bureau de la Circulation des Étrangers de la Wilaya).

Linkit

Edustuston kotisivut

Paikallisviranomaisten tiedotteita ja matkustusrajoituksiaLinkki toiselle web-sivustolle.

Edustuston poikkeusaukioloajat ja rajoitukset asiakaspalveluun

Edustuston asiakaspalvelu on avoinna maanantaista torstaihin klo 9 – 12.  Legalisoinnit maanantaisin 9-12.  Edustusto on keskeyttänyt viisumihakemusten käsittelyn toistaiseksi Algerian maahantulorajoituksista johtuen.

Matkustusilmoitus

Suurlähetystö suosittelee matkustusilmoituksenLinkki toiselle web-sivustolle. tekemistä kaikille matkailijoille ja maassa jo oleskeleville