Tour de Francen etapit Tanskassa vaikuttavat liikennejärjestelyihin ja edustuston aukioloaikoihin kesä- heinäkuun vaihteessa

Maantiepyöräilyn legendaarinen Ranskan ympäriajo eli Tour de France 2022 polkaistaan käyntiin 1.7 Kööpenhaminassa. Tapahtumiin liittyvillä järjestelyillä on laajoja vaikutuksia sekä Kööpenhaminan, että muiden kilpareitille osuvien alueiden liikenteeseen. Esimerkiksi Ison-Beltin silta suljetaan lauantaina 2.7 klo 13-18 autoliikenteeltä. Matkailijoiden tulee koko viikon 26 ajan varautua liikennejärjestelyistä johtuviin reittimuutoksiin ja matka-aikojen pidentymiseen.

Tanskan etappien kartta Tour de France 2022

Tour de Francen aloitus on suurin koskaan Tanskassa järjestetty urheilutapahtuma. Tanskan kolmea etappia odotetaan reittien varrelle seuraamaan yhteensä yli 900.000 katsojaa.

Tour on aiemminkin alkanut muutamalla etapilla jossain muualla kuin Ranskassa. Viime vuosina avausetappeja ovat isännöineet muun muassa Rotterdam, Leeds ja Düsseldorf.

Tanskan Tour-etapit ovat: Kööpenhamina(Linkki toiselle web-sivustolle.) (pe 1.7), Roskilde-Nyborg(Linkki toiselle web-sivustolle.) (la 2.7) sekä Vejle-Sønderborg(Linkki toiselle web-sivustolle.) (su 3.7).

Matkailijoiden tulee varautua poikkeuksellisista liikennejärjestelyistä johtuviin reittimuutoksiin ja matka-aikojen pidentymiseen. Suunnittele joukkoliikenteen matkasi Tanskassa Rejseplanen(Linkki toiselle web-sivustolle.)-sovelluksessa tai Transporttiltouren(Linkki toiselle web-sivustolle.)-sivuilla.

Tanskan Tiehallinnon sivuilla(Linkki toiselle web-sivustolle.) on ajantasaista tietoa koko maan liikennejärjestelyistä.

Tietoja Tanskan Tour-etapeista

Kööpenhamina 1.7

Kööpenhaminan 1. etapin(Linkki toiselle web-sivustolle.) Tour-reitti vaikeuttaa huomattavasti liikkumista sekä ydinkeskustassa, että muilla reitin varrella olevilla alueilla. Lisätietoa interaktiivisesta liikennekartasta(Linkki toiselle web-sivustolle.).

Liikkumista julkisella liikenteellä (seutujunat, S-junat ja metro) tai jalkaisin suositellaan. Monet keskustassa normaalisti liikennöivät bussilinjat ajavat poikkeusreittejä alueen ulkopuolella. Reitin sisäpuolella tai sen läheisyydessä ei ole mahdollista pyöräillä.

Poikkeusjärjestelyt autolla liikkumisen ja parkkeerauksen osalta astuvat Kööpenhaminassa voimaan jo maanantaina 27.6 klo 20 alkaen. Poikkeusjärjestelyt ovat voimassa lauantaihin 2.7 klo 16 saakka. 

HUOM: Suomen Kööpenhaminan-suurlähetystö on liikenteen poikkeusjärjestelyistä johtuen suljettuna ke 29.6 – pe 1.7.2022.

Konsulaatin puhelinpalvelu on normaalisti auki arkipäivisin klo 10-12 +45 33 13 42 14. Saat meihin yhteyden myös osoitteessa [email protected]

Roskilde-Nyborg 2.7

Ison-Beltin silta Sjellannin ja Fynin välillä suljetaan 2. etapin(Linkki toiselle web-sivustolle.) takia lauantaina 2.7 klo 13-18 autoliikenteeltä. Ison-Beltin sillalle johtavat moottoritiet suljetaan jo klo 12.30 liikenneturvallisuussyistä.

2. etappi on käynnissä samaan aikaan Roskilde-festivaalien viimeisen päivän kanssa. Tämä vaikuttaa koko alueen liikenteeseen erityisesti Ringvejenin alueella. Roskilden sataman ja Viikinkilaivamuseon alueelle ei 2.7 pääse autolla.

Tour-reitti ja suuri osa Roskilden keskustasta suljetaan liikenteeltä kilpailupäivänä enintään kahdeksan tunnin ajaksi. Viranomaiset suosittelevat liikkumista jalkaisin tai pyörällä.

Vejle-Sønderborg 3.7

Tanskan 3. etappi(Linkki toiselle web-sivustolle.) alkaa Vejlestä ja päättyy Sønderborgiin. Tour vaikeuttaa liikennettä Vejlen, Koldingin, Haderslevin, Aabenraan ja Sønderborgin kunnissa ja niiden ympäristössä 3.7. Tarkista ajantasainen tilanne www.trafikinfo.dk(Linkki toiselle web-sivustolle.) –sivuilta ja lähde kotoa ajoissa.

Sønderborg on Tour de Francen 3. etapin maali sunnuntaina 3.7. Tämä vaikuttaa erityisesti Sønderborgin kaupungin ja Gråstenin keskustan liikenteeseen. Suuri osa molemmista kaupungeista suljetaan kaikilta liikenteeltä 3.7.

Lisätietoa liikennejärjestelyistä Sønderborgissa(Linkki toiselle web-sivustolle.).

Konsulaatin vinkkejä Tanskaan matkaaville

Ota matkalle mukaan varmuuden vuoksi paperikopio passisi tietosivusta tai henkilökortistasi. Voit myös ottaa näistä kuvan kännykkäkamerallasi. Jos matkustat isommalla porukalla, älä pidä kaikkia passeja samassa paikassa.

Maksut hoituvat Tanskassa kansainvälisillä maksukorteilla lähes kaikkialla. Käteistä ei kannata kuljettaa mukana isoja summia.

Varo taskuvarkaita, joita liikkuu etenkin julkisessa liikenteessä ja isoilla juna- sekä metroasemilla, sekä muilla ruuhkaisilla alueilla.

Muista matkavakuutus. Suurlähetystö suosittelee eurooppalaisen sairaanhoitokortin (EHIC) hankkimista. Kelan myöntämällä ilmaisella kortilla matkailija saa välttämätöntä hoitoa akuutissa sairaustapauksessa samoin maksuin ja menettelyin kuin kyseisen maan asukkaat. Sairaanhoitokortti ei kuitenkaan korvaa matkavakuutusta, eikä se kata erityishoidon tai kotiutusta vaativien sairas- ja kuolemantapauksien kuluja.

Tee matkustusilmoitus: Matkustusilmoitus(Linkki toiselle web-sivustolle.) on palvelu, jossa ulkomaille matkustavat suomalaiset voivat antaa matka- ja yhteystietonsa ulkoministeriölle. Hätätapauksessa tai kriisitilanteessa ulkoministeriö voi ottaa yhteyttä matkustusilmoituksen tehneisiin.

Tanskan matkustustiedote

Tanskassa matkailusta: VisitDenmark(Linkki toiselle web-sivustolle.)

Ulkomailla hädässä olevia, Suomessa pysyvästi asuvia matkailijoita auttaa ulkoministeriön päivystyskeskus 24/7: +358 9 1605 5555 tai [email protected](Linkki toiselle web-sivustolle.)